Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Λύσεις υδροδότησης σε Βροντισμένη και Μαυροβούνι

Off

Λύσεις στα προβλήματα υδροδότησης σε Βροντισμένη και Μαυροβούνι έδωσε η ολοκλήρωση του έργου για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λειψυδρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πωγωνίου, το έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης  4 Κοινοτήτων με τις δύο να έχουν ολοκληρωθεί ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στις Κοινότητες Χρυσόρραχης και Βήσσανης. Στην Κοινότητα Βροντισμένης αντικαταστάθηκε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από την υδρομάστευση επί της επαρχιακής οδού Βελλάς – Βροντισμένης έως και τη δεξαμενή που βρίσκεται εκτός οικισμού. Παράλληλα αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος πλαστικός σωλήνας PVC και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου και κατασκευάστηκε φρεάτιο με αεραξαγωγό διπλής ενέργειας στη θέση «Βρύση» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή φυσική ροή προς τη δεξαμενή.

Οι εργασίες στην Κοινότητα Μαυρβουνίου περιελάμβαναν την αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας από το κεντρικό φρεάτιο στην πλατεία και σε τμήμα του κάτω «μαχαλά» του οικισμού μέχρι την τελευταία οικία δυτικά όπου και απομονώθηκε. Επίσης αντικαταστάθηκε ο υφιστάμενος σιδηροσωλήνας και τοποθετήθηκε νέος σωλήνας πολυαιθυλενίου. Τέλος κατασκευάστηκε νέο φρεάτιο στο σημείο διακλάδωσης του αγωγού και τοποθετήθηκαν νέες παροχές σε όλες τις οικίες.

«Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και στις Κοινότητες Χρυσόρραχης και Βήσσανης συμπληρώνοντας ένα μεγάλο δίκτυο έργων ύδρευσης που δίνουν μόνιμη λύση σε προβλήματα υδροδότησης των οικισμών» δηλώνει ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται στις 255.422€ και χρηματοδοτείται ένα μέρος του από το πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών για την λειψυδρία (ΣΑΕ 055) και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους του Δήμου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ