Χωρίς κατηγορία

3,8 εκατ. ευρώ για νέα δίκτυα ύδρευσης

Off

Με το ποσό των 3,8 εκ. ευρώ εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, το έργο αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης που συνδέει τις πηγές Μπριζάκου – Φωτεινού του δήμου Ζίτσας με οικισμούς της δυτικής πλευράς του δήμου.

Η υπογραφή της ένταξης έγινε από το υπ. Περιβάλλοντος λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, με τον πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά να κάνει γνωστή την ένταξη και άλλων παρόμοιων έργων σε Τζουμέρκα, Δωδώνη και Μέτσοβο με προϋπολογισμό πλέον των 10 εκ. ευρώ.

Στον δήμο Ζίτσας αυτό που προβλέπεται να γίνει, όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Πλιάκος είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου υδραγωγείου από τις πηγές με τους οικισμούς Γρανιτσοπούλας, Ριζού, Βρυσούλας και Κουρνόραχης, καθώς και τη σύνδεση των πηγών με την κεντρική δεξαμενή Εκκλησοχωρίου και την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Μολοσσών (Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Βρυσούλα, Φωτεινό, Κουρνόραχη και Εκκλησοχώρι).

Σε δήλωσή του ο κ. Πλιάκος αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και προσωπικά στον πρώην υφυπουργό κ. Αμυρά, τόνισε, ότι με την υλοποίηση του έργου, σε συνδυασμό με ένα αντίστοιχο που επίσης υλοποιείται στις Τ.Κ Χίνκας, Ζοργιάνης και Λάλιζας, σχεδόν το 90% του δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες θα έχει αντικατασταθεί.

«Για εμάς δεν έχει σημασία και δεν παίζει ρόλο το ότι μιλάμε για χωριά που έχουν ελάχιστο αριθμό μόνιμων κατοίκων. Ακόμη κι ένας να είναι μόνιμος κάτοικος σε κάποιο χωριό έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ