Χωρίς κατηγορία

Ηλεκτρονικές αιτήσεις και πληρωμές από το arta.gr

Off

Στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας παρουσιάστηκε και επίσημα η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων (www.arta.gr) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση η νέα σελίδα συμμορφώνεται με το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και δημιουργήθηκε με ανοιχτά λογισμικά ανοικτού κώδικα. Επειδή όλο και περισσότεροι χρήστες περιηγούνται στις ιστοσελίδες από κινητές συσκευές, η σελίδα προσαρμόζεται αυτόματα στις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ, ένας σχεδιασμός που ονομάζεται responsive design. Επίσης αναβαθμίστηκε στο νέο πρωτόκολλο ασφαλείας https, καθώς πολλοί περιηγητές ιστού όπως το chrome καταργούν την πρόσβαση σε σελίδες που δεν το υποστηρίζουν, ενώ όσον αφορά τα τεχνικά, η φιλοξενία της ιστοσελίδας μεταφέρθηκε στους κρατικούς server του G-Cloud για τους οποίους δεν υπάρχει ετήσιο κόστος για τον Δήμο.

Η ιστοσελίδα είναι φιλική στα άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ προστέθηκε χάρτης με σημεία ενδιαφέροντος του δήμου όπως είναι τα σημεία wi-fi και άλλα.

Εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες για κάθε Δημοτική Ενότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων ΚΕΠ, καθώς και τα στοιχεία όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, Οργανισμών, Δομών και Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε η σελίδα να λειτουργεί σαν ένα κεντρικό σημείο σύνδεσης όλων των φορέων που λειτουργούν στον Δήμο.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές και αιτήσεις θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς δεν θα χρειάζεται να έρθει αυτοπρόσωπα στο Δημαρχείο για να υποβάλει μια αίτηση ή να πληρώσει μια οφειλή αλλά θα μπορεί να το κάνει εύκολα και από οπουδήποτε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ