Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 09:28
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

59 εκατ. ευρώ διαθέσιμα για τη βασική έρευνα

Off

Ανταγωνιστικό χαρακτήρα στη βάση της «αριστείας» με την αξιολόγηση να είναι αυτή που θα επιλέξει και θα κατηγοριοποιήσει τις προτάσεις, θα έχει η δράση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, για τη χρηματοδότηση της βασικής έρευνας που αφορά σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα – ινστιτούτα.

Το συνολικό διαθέσιμο ποσό από τον ΕΛΙΔΕΚ για τη βασική έρευνα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας φτάνει τα 59 εκ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγοριοποιήσεις ή θεματικές. Όπως τόνισε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε χθες, η Κατερίνα Κουραβέλου, διευθύντρια του ΕΛΙΔΕΚ, με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της βασικής έρευνας, η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι αυτή που θα καταλήξει στην τελική επιλογή των ερευνών που θα χρηματοδοτηθούν, σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό πλαίσιο. «Η βασική έρευνα μέχρι το 2016 δεν χρηματοδοτούνταν κάτι που άλλαξε από το 2016 μέσω του ΕΛΙΔΕΚ. Έκτοτε έχουν διατεθεί 300 εκ. ευρώ για τη βασική έρευνα και στα χρήματα αυτά προστίθενται τα 59 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε η κα Κουραβέλου, που τόνισε, πως οι ενδιαφερόμενο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη για την υποβολή της πρότασης προς χρηματοδότηση και να υπάρχει η καλύτερη δυνατή τήρηση των κριτηρίων τεκμηρίωσης της πρότασης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαν. Αλμπάνης, διευκρίνισε, ότι το ίδιο πρόγραμμα απευθύνεται κατά βάση σε δύο διαφορετικές κατηγορίες – υποομάδες του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αφενός στα νέα μέλη ΔΕΠ, κυρίως στους επίκουρους καθηγητές και αφετέρου στους καθηγητές α’ βαθμίδας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ