Εκδηλώσεις

Συνέδριο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Off

Με θέμα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού, της διαστρέβλωσης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος στο ψηφιακό πεδίο» ξεκινά σήμερα στα Ιωάννινα, το διεθνές συνέδριο για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ο Δήμος Ιωαννιτών, θα λάβουν χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» και η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στις 14.30. Σε αυτήν χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην Πρωθυπουργός Παναγ. Πικραμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, o δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, o Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Noam Katz, η πρόεδρος του IHRA Πρέσβης Ann Bernes (μαγνητοσκοπημένο μήνυμα), o πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA Πρέσβης Γιώργος Πολυδωράκης.

Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.Για ένα συνέδριο η θεματολογία του οποίου είναι και επίκαιρη, αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης κ. Ελισάφ, σε δηλώσεις του, προαναγγέλλοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ