Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:27
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Διεύρυνση της συνεργασίας με την Πολωνία

Off

Τα περιθώρια της διεύρυνσης της συνεργασίας που ήδη υπάρχει, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και την εκπαίδευσης, μέσα από την «Διπλωματία των πόλεων», είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα Άρτουρ Λόμπαρτ.

Αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών έγινε επίσης και η ενεργειακή κρίση και ο δύσκολος χειμώνας που υπάρχει μπροστά για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και την συνεργασία σημειώνοντας ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την ενδυνάμωση των σχέσεων και την αύξηση του αριθμού επισκεπτών από την Πολωνία στην περιοχή μας».

Ο Πρέσβης θα βοηθήσει από την πλευρά του στην οργάνωση της παρουσίας του προορισμού «Ιωάννινα» στην Πολωνία στο πλαίσιο της «Διπλωματίας πόλεων».

Στη συνάντηση, έγινε συζήτηση για συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα με σκοπό να διοργανωθεί στα Γιάννενα εβδομάδα αφιερωμένη στην Πολωνία με πιθανότερο χρόνο την επόμενη άνοιξη.

«Έχουμε πολλά πεδία που μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή την συνεργασία. Θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία καθώς κάναμε το πρώτο βήμα με τη σημερινή μας συνάντηση», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Πολωνός Πρέσβης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ελισάφ για την συνεργασία που είχαν τονίζοντας ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Σκοπός της Πρεσβείας είναι να εμβαθύνει τις σχέσεις με τους δήμους της χώρας και όπως τόνισε τα Ιωάννινα αποτελούν από τα πιο σημαντικά περιφερειακά  κέντρα της χώρας. Υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του θα βοηθήσει στην προβολή της πόλης στην χώρα του και στην αύξηση των επισκέψεων τουριστών από την Πολωνία.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντική η συνεργασία όχι μόνο μεταξύ των κρατών, αλλά και μεταξύ των πόλεων και γι’ αυτό μας ενδιαφέρουν πόλεις όπως τα Ιωάννινα, που είναι ένα σπουδαίο περιφερειακό κέντρο. Θέλουμε να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης. Παράλληλα όμως ανταλλάξαμε και απόψεις με τον κ. δήμαρχο για την ενεργειακή κρίση και το πώς θα επιβιώσουμε το χειμώνα στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ