Επικαιρότητα

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ – «Να σταματήσουν οι εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών»

Off

Να σταματήσουν «οι εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ» ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και Ανδρέας Ξανθός.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, οι βουλευτές τονίζουν πως οι μετακινήσεις προσωπικού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων (Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα) σε άλλα υγειονομικές μονάδες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας γίνονται ώστε να καλυφθούν πρόχειρα τα κενά που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης που έχει επιβάλλει το υπουργείο Υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως αναφέρουν:

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Κέρκυρας. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις, κατέφυγε στην τακτική του «εντέλλεσθε», μετακινώντας ιατρούς από το «Χατζηκώστα» και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων στο «Αγία Ειρήνη» της Κέρκυρας. Αντίστοιχες μετακινήσεις γίνονται και προς το νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν πως την ίδια στιγμή, το τακτικό καρδιολογικό ιατρείο του «Χατζηκώστα» δεν πραγματοποιείται λόγω έλλειψης ιατρών, ενώ υπογραμμίζουν πως τα προβλήματα υποστελέχωσης στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας έχουν παγιώσει μια ιδιότυπη συνλειτουργία στη λογική του «εντέλλεσθε».

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να σταματήσει οριστικά η υποστελέχωση των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ και να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς ώστε να μη χρειάζονται διαρκώς μετακινήσεις ιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς άλλες μονάδες υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Παρέμβαση για το θέμα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με την οργάνωση Υγείας επισημαίνοντας ότι «Η απόφαση, γιατροί τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων νοσοκομείων να αποσπώνται για κάλυψη εφημεριών σε μικρότερα περιφερειακά, δείχνει την γύμνια και υποκρισία της κυβέρνησης, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η διάθεσή της να μην καλύπτει τις κενές θέσεις γιατρών αλλά και λοιπού προσωπικού με σκοπό να μειωθεί η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και ο ασθενής να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα».

«Για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ χρειάζονται άμεσα:

-Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση στο μέσο επίπεδο της Ε.Ε.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις

-Μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση καλώντας και στην 24ώρη Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη  20 Οκτωβρίου, στην οποία καλούν οι ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ) με στη συγκέντρωση στα Γιάννενα 11.30 στην Περιφέρεια.     

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ