Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 08:21
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Η Αστυνομία ως μία σταθερά ασφάλειας και προσφοράς

Off

Τη μνήμη του προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου η ΕΛ.ΑΣ, παράλληλα με την Ημέρα της Αστυνομίας, που θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία το 2003, για να τιμήσει την προσφορά του Σώματος στην πατρίδα και την κοινωνία.

Το πρωί της Πέμπτης στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στην Ήπειρο με δοξολογία σε Ιερούς Ναούς και στη συνέχεια με την παράθεση δεξιώσεων.

Παράλληλα, όμως πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου στα Ιωάννινα, στην οποία χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων πατ. Θωμάς Ανδρέου, αναγνώστηκε και η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου, Κων. Σκούμα.

Αμέσως μετά τη δοξολογία σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το σύνολο του προσωπικού, αλλά και προς τους πολίτες που εμπιστεύονται την Ελληνική Αστυνομία. «Οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από νέες προκλήσεις. Μέσα σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αγωνιζόμαστε ώστε η Αστυνομία να είναι μία σταθερά ασφάλειας και κοινωνικής προσφοράς.

Είμαστε απέναντι στο έγκλημα και δίπλα στον πολίτη. Με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και της ίδιας της ζωής. Γι’ αυτό και σήμερα, πέρα από γιορτή, είναι για εμάς ημέρα μνήμης για τους συναδέλφους μας, που έχασαν τη ζωή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούβαλης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ