Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 10:26
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η δίκη καθηγητή για ασελγείς πράξεις σε βάρος 12χρονης

Off

Τον εφιάλτη που έζησε για ένα διάστημα τριών περίπου μηνών από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν μίλησε για πρώτη φορά στους γονείς της και αποκάλυψε τα πάντα, βίωσε ξανά χθες το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων, μία 18χρονη σήμερα, φοιτήτρια που έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από καθηγητή της στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων πριν από έξι χρόνια.

Η υπόθεση μετά την καταγγελία της 12χρονης μαθήτριας τότε του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είχε πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και ο κατηγορούμενος 53χρονος τότε καθηγητής, τον οποίο είχε κατηγορήσει για ασελγείς πράξεις σε βάρος της κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εντός του Σχολείου είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα με βάση τις προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο καθηγητής καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ασκώντας έφεση.

Από χθες ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων η ακροαματική διαδικασία με την 18χρονη σήμερα καταγγέλλουσα μαθήτρια μνα καταθέτει πρώτη και στη συνέχεια οι γονείς της, οι συμμαθητές της, αλλά και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εμφανίστηκε και μία ακόμη νεαρή γυναίκα, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσει ως θύμα του ίδιου καθηγητή, επίσης για ασελγείς πράξεις που βίωσε ως ανήλικη μαθήτρια, όμως το δικαστήριο δεν την επέτρεψε να καταθέσει.

Η μητέρα της μαθήτριας

Η μητέρα της ανήλικης τότε μαθήτριας σε δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στην αλλαγή της συμπεριφοράς του παιδιού της, όταν γινόταν τα καταγγελλόμενα περιστατικά και στο πως διαχειρίστηκε η οικογένεια μία υπόθεση, που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

«Το παιδί ήταν μελαγχολικό, είχε κλειστεί για μεγάλο διάστημα στον εαυτό του, δεν ήταν χαρούμενο και δε μας έλεγε τίποτε, μέχρι που αποφάσισε να μας μιλήσει στις 19 Ιανουαρίου και εμείς αποφασίσαμε άμεσα να πάρουμε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ήταν αυτονόητο, ότι θα πράξουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και δε σκεφτήκαμε ποτέ να το αποκρύψουμε. Οι οικογένειες θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, να μιλάνε μαζί τους ώστε να τους έχουν εμπιστοσύνη. Εμείς μιλούσαμε συνέχεια στα παιδιά μας για τα σημεία του σώματός τους, που δεν πρέπει να τα αγγίζει κανείς, ούτε καν ο μπαμπάς ή η μαμά τους», ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας.

Ο συνήγορος της οικογένειας Δημ. Μπούκας αναφέρθηκε στο διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης και πως αυτή έφτασε στα δικαστήρια, αλλά και στα μηνύματα που πρέπει να λάβουν οι γονείς και γενικότερα η κοινωνία μέσα από τέτοιες υποθέσεις.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μία περίοδο που τέτοια περιστατικά έρχονται στο προσκήνιο γιατί ολοένα και περισσότερα θύματα βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν, παροτρύνοντας ο ένας τον άλλο. Αυτοί που πρέπει να βρίσκονται σε δυσχερή θέση, είναι οι θύτες και όχι τα θύματα. Η θέση κάθε κατηγορούμενου είναι ιερή και το δικαστήριο θα αποφασίσει κάθε φορά ποια θα είναι η τύχη του», ανέφερε ο κ. Μπούκας.

Η δίκη διακόπηκε αργά το μεσημέρι και θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 09.00.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ