Εκδηλώσεις

Γνωριμία με τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Off

Η εξοικείωση των μαθητών με το τοπίο της ανώτερης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και ειδικότερα η γνωριμία με τις κατηγορίες των πανεπιστημίων και το περιεχόμενο της εκεί εκπαίδευσης, είναι ο σκοπός της επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποιείται την Παρασκευή το πρωί στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Η ημερίδα αποτελεί συνδιοργάνωση των Αρσάκειων Σχολείων Ιωαννίνων του 1ου και 10ου Γυμνασίου της πόλης, καθώς επίσης του 1ου, του 3ου, του 5ου, του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και του ΓΕΛ Ανατολής.

Η ημερίδα διεξάγεται με την υποστήριξη του Davidson College της North Carolina, U.S.A.

Στο πρόγραμμα και στο σκοπό της επιμορφωτικής ημερίδας αναφέρθηκε η Ειρήνη Οικονόμου, καθηγήτρια Αγγλικών στο Αρσάκειο Σχολείο. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Laughna Kaye-Lani, Director of International Admission and Financial Aid at Davidson College.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε προσομοιωτικές μελέτες περίπτωσης, κατά τις οποίες θα δοθεί έμφαση στην διαδικασία σύνταξης εικονικών αιτήσεων εισαγωγής και έκδοσης αποτελέσματος (αποδοχή αίτησης ή απόρριψη), ακολουθώντας την ολιστική διαδικασία αξιολόγησης που ακολουθείται από τα αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρες 09.30-13.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία).

Γλώσσα ομιλίας: Αγγλική.

Μετά το πέρας της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου