Επικαιρότητα

Απεργιακό μέτωπο από τους εργαζομένους

Off

Για την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζονται σήμερα Τετάρτη, οι συνδικαλιστικοί φορείς από τα πρωτοβάθμια σωματεία μέχρι τις τριτοβάθμιες Ομοσπονδίες, με την εκτίμηση να κάνει λόγο για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.

Η δεινή οικονομική κατάσταση άλλωστε στην οποία περιέρχεται όλο και περισσότερος κόσμος σε συνδυασμό με το εκρηκτικό κοκτέιλ της ακρίβειας σε ενέργεια, καύσιμα και με τον πληθωρισμό στα ύψη, δημιουργούν έτσι κι αλλιώς τις προϋποθέσεις για μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Συγκέντρωση στις 10.30

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα αντίστοιχα να συμμετέχουν στην απεργία και παράλληλα να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας έκανε λόγο για έναν αγώνα αξιοπρέπειας που δίνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση, με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθών τους για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια συνεχών περικοπών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Κων. Παργανάς και ο ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Μάρκος Μεγήρ αντίστοιχα απηύθυναν και αυτοί με τη σειρά τους κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στους συναδέλφους τους, με τον κ. Μεγήρ να επισημαίνει μάλιστα πως η δραματική κατάσταση με την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς στα σχολεία αποτυπώνεται στην απροθυμία των καθηγητών να αναλάβουν καθήκοντα αναπληρωτών. «Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που έχουμε αρνήσεις αναπληρωτών, να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην πόλη των Ιωαννίνων, λόγω της μεγάλης ακρίβειας και επειδή είναι αδύνατο να τα φέρουν βόλτα με αυτά τα έξοδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή απεργία απευθύνουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί των Ιωαννίνων, μέσω του τοπικού Σωματείου Εργαζόμενων και της αντιπροέδρου του ΔΣ Παναγ. Γρηγοριάδου.

«Ενώ το νομικό και θεσμικό πλαίσιο στην εκπαίδευση σπρώχνει πελατεία στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια, οι εργοδότες μας τσακίζουν τον ελεύθερο χρόνο και τις απολαβές μας.

Γι’ αυτό ζητάμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 11,58 μεικτά, δήλωση των ωρών που αναφέρονται σε συναντήσεις, ενημερώσεις γονέων – κηδεμόνων, κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη 25 ενσήμων, με 21 ώρες την εβδομάδα».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ