Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:17
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2022
Εκδηλώσεις

Εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Off

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού και ενθαρρύνοντας τους νέους και των δύο φύλων ώστε να ενημερωθούν για τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού, ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων αποφάσισε με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού να εορτάσει  με μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Σήμερα Παρασκευή θα βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.) 19:00 -21:00, για να ενημερώσει το κοινό για το μητρικό θηλασμό και τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει η θηλάζουσα μέσα από μία σειρά ομιλιών.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύσουν, να προωθήσουν και να υποστηρίξουν το μητρικό θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Το σύνθημα για το 2022 είναι: “Προάγουμε Τον Θηλασμό: Εκπαιδευόμαστε και Υποστηρίζουμε” και φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για συλλογική και συντονισμένη δράση για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ