Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 01:49
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Ένα ενεργειακό άλμα για την πόλη των Ιωαννίνων

Off

Ένα ενεργειακό άλμα κάνουν τα Γιάννενα με την πρόσβαση σε φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και για την κατασκευή δικτύου που θα τροφοδοτεί επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τη ΔΕΔΑ.

Συνεργασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Τσάκας και συνεργάτες του είχαν συνάντηση την Παρασκευή το πρωί με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον οποίο συζήτησαν την ανάπτυξη του δικτύου και τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρξει ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην πόλη.

«Ήρθε η σειρά της Ηπείρου και των Ιωαννίνων να προμηθευτούν φυσικό αέριο. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα που θα γίνουν και δεσμευτήκαμε να έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία ώστε τους επόμενους μήνες που θα ξεκινήσουν τα έργα, να προχωρήσουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπάρχει η μικρότερη όχληση και ταλαιπωρία. Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα αποκτήσουμε και ‘μείς φυσικό αέριο κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία που υπήρξε και έδωσε το περίγραμμα των εξελίξεων:

«Ήρθε η ώρα της Ηπείρου για την άρση της ενεργειακής απομόνωσης. Η τροφοδοσία θα γίνει με υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς δεν υπάρχουν εθνικά δίκτυα. Θα γίνουν δεξαμενές εντός της Βιομηχανικής Περιοχής από όπου θα ξεκινήσει η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Το έργο πρέπει να τελειώσει στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Με τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα καταφέρουμε να έχουμε την μικρότερη όχληση και να καλύψουμε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για φτηνή και καθαρή ενέργεια», τόνισε ο κ. Τσάκας.

Τα δίκτυα

Ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η ανάπτυξη των δικτύων από την ΒΙΠΕ και σταδιακά θα φτάνει προς την πόλη των Ιωαννίνων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε ότι το δίκτυο που θα κατασκευαστεί σε αυτή την φάση θα έχει την δυνατότητα επέκτασης και πύκνωσης.

«Τα Ιωάννινα είναι από τις τέσσερις πόλεις όπου θα γίνουν υποδομές και δίκτυα για υγροποιημένο φυσικό αέριο. Ελπίζουμε ότι ο επόμενος χειμώνας θα βρει την πόλη με φυσικό αέριο», τόνισε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ