Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:58
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Ενεργοποιούνται το 2024 οι πρώτες συνδέσεις

Off

Εντός του 2024 αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι πρώτες οικιακές και εμπορικές συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου στα Ιωάννινα, με το έργο των 116 χιλιομέτρων κατασκευής του τοπικού δικτύου να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Η ΔΕΔΑ που έχει αναλάβει την υλοποίηση του τοπικού δικτύου και που θα λειτουργεί με τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει ξεκινήσει ήδη της εργασίες στην περιοχή της ΒΙΠΕ, όπου θα βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις με τις δεξαμενές του αερίου, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή της πρώτης διακλάδωσης του αγωγού μέσης πίεσης προς την Ελεούσα, έπειτα από διαβουλεύσεις και σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο δήμος Ζίτσας. Το ενδιαφέρον άλλωστε που επιδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες, φορείς και πολίτες είναι η βασική παράμετρος που κινητοποιεί την εταιρεία ώστε να εξετάσει πιθανές διακλαδώσεις για νέες συνδέσεις και επεκτάσεις του δικτύου της, όπως ανέφερε η Μαρία Καραγιάννη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΔΕΔΑ, που βρέθηκε χθες στην Ελεούσα με κλιμάκιο της εταιρείας για την ενημέρωση των κατοίκων που ενδιαφέρονται σχετικά.

Η βαρύτητα σε αυτή τη φάση ανέφερε πέφτει στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους γιατί πέραν του ότι δε δεσμεύονται απέναντι στην εταιρεία, με την καταγραφή του ενδιαφέροντός τους και τη δήλωση των στοιχείων του ακινήτου τους στην πλατφόρμα, η εταιρεία παρέχει δωρεάν τα τέλη σύνδεσης που για έναν οικιακό καταναλωτή ανέρχονται σε 1.100 ευρώ.

«Σε όλα τα έργα κινούμαστε βάσει της ζήτησης που υπάρχει. Η περιοχή του δήμου Ζίτσας και η Ελεούσα δεν ήταν στα αρχικά σχέδια όμως είδαμε μεγάλο ενδιαφέρον του δήμου και των κατοίκων και έτσι προχωρήσαμε. Οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα deda.gr και στην κατηγορία «Έλεγχος Διαθεσιμότητας» να εγγράψουν τα στοιχεία του ακινήτου τους. Αυτό δεν είναι δεσμευτικό για την πορεία στη συνέχεια απέναντι στην εταιρεία, όμως εάν το έχουν κάνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, εφόσον το δίκτυο αναπτυχθεί προς την περιοχή τους, τότε οι ίδιοι δε θα επιβαρυνθούν με τα τέλη σύνδεσης», ανέφερε η κα Καραγιάννη.

Θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τοπικού δικτύου και προς την Ελεούσα και προς τις όμορες περιοχές του δήμου εξέφρασε ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να σπεύσουν να ενημερωθούν σχετικά.

Σήμερα Τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων η ΔΕΔΑ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εμπορικούς καταναλωτές για την πορεία υλοποίησης του δικτύου και τις δυνατότητες που έχουν να ακολουθήσουν μία αντίστοιχη διαδικασία.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ