Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 01:39
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Κατά τμήματα η παράδοση σε χρήση της Λεωφόρου Νιάρχου

Off

Τμηματική φαίνεται πως θα είναι η παράδοση σε χρήση της Λεωφόρου Νιάρχου που ανακατασκευάζεται από τον κόμβο με την οδό Δωδώνης και το στρατόπεδο Βελισσαρίου μέχρι την Πεδινή.

Οι εργασίες στο τμήμα από τον κόμβο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μέχρι και την Πεδινή έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τις τελευταίες ημέρες «έπεσε» και η πρώτη στρώση του ασφαλτοτάπητα στο τμήμα από τον κόμβο του ΠΓΝΙ και την περιφερειακή οδό της πόλης μέχρι το νέο κυκλικό κόμβο στη Δωδώνης και το στρατόπεδο Βελισαρίου.

Η δέσμευση όμως, της Περιφέρειας Ηπείρου που μεταφέρθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου στις αρχές Απριλίου στα Ιωάννινα, ότι η Νιάρχου θα παραδοθεί σε χρήση στο τέλος Ιουνίου, είναι σαφές, ότι δε μπορεί να υλοποιηθεί, τουλάχιστον για το σκέλος που περιλαμβάνει τον Ανισόπεδο Κόμβο στην περιφερειακή οδό της πόλης.

Οι εργασίες βέβαια κι εκεί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και από την Δευτέρα έχουν εγκατασταθεί τρία μεγάλα γερανοφόρα οχήματα, που μεταφέρουν και τοποθετούν τους προεντεταμένους δοκούς πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το τμήμα του Α/Κ. Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου με απόφασή της χορηγεί παράταση στην ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, κάτι όμως που δεν αφορά απαραίτητα το σκέλος των εργασιών, αλλά γίνεται και για τυπικούς, γραφειοκρατικούς λόγους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αλ. Καχριμάνης. Σε κάθε περίπτωση και επειδή το έργο έχει προχωρήσει στο μεγαλύτερο τμήμα του θεωρείται μάλλον βέβαιο, ότι ως το τέλος του Ιουνίου θα γίνει η παράδοση του τμήματος από το στρατόπεδο Βελισσαρίου μέχρι τα όρια του Α/Κ που θα παραδοθεί λίγους μήνες αργότερα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ