Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:01
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Αυξημένη προσέλευση λόγω των ιώσεων

Off

Ούτε στο αποκορύφωμα της πανδημίας δεν καταγράφηκε μία τόσο έντονη προσέλευση βρεφών, νηπίων και παιδιών στα επείγοντα των νοσοκομείων, όσο αυτή που παρατηρείται από τα μέσα του Νοεμβρίου και εξελίσσεται με ένταση μέχρι και σήμερα.

Οι κλίνες στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ, τη μεγαλύτερη στη Βορειοδυτική Ελλάδα έχουν καλυφθεί σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 100% αφού χθες το μεσημέρι σε σύνολο 20 κλινών, τα παιδιά που νοσηλεύονταν ήταν 35, με επιπλέον κλίνες να έχουν προστεθεί στους θαλάμους.

Ο μέσος όρος των παιδιών που φτάνουν στα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ στις τελευταίες εφημερίες για να εξεταστούν είναι περίπου 15.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα επίσης, χθες το μεσημέρι νοσηλεύονταν οκτώ παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική, με διάφορες ιώσεις.

Οι συνήθεις ιώσεις είναι αυτές που έχουν επανακάμψει και απασχολούν τους παιδιάτρους, και όχι τόσο ο κορωνοϊός, που παρατηρείται μεν σε παιδικές ηλικίες, όμως είναι όλες οι υπόλοιπες ιώσεις, που έχουν αναλάβει την πρωτοκαθεδρία.

«Αυτό που παρατηρούμε, είναι βρογχιολίτιδες στα βρέφη, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά και λίγα περιστατικά με γρίπη τύπου Α. Νοσηλεύουμε και παιδιά με κορωνοϊό, όμως όχι σε μεγάλους αριθμούς», ανέφερε η κα Σιώμου.

Ήπια συμπτωματολογία

Το παρήγορο, όπως ανέφερε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ Αικατερίνη Σιώμου, είναι πως παρά τη μεγάλη προσέλευση και τον μεγάλο αριθμό εισαγωγών στις εφημερίες του νοσοκομείου, η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών δεν παρουσιάζει βαριά συμπτωματολογία. Έτσι, έκανε λόγο ουσιαστικά για μία φυσιολογική κατάσταση δεδομένων των συνθηκών που είναι η περίοδος του χειμώνα, ο συγχρωτισμός στις σχολικές αίθουσες και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η μη χρήση της προστατευτικής μάσκας και φυσικά η επιστροφή με όρους προ πανδημίας σε μία διαφορετική καθημερινότητα από αυτήν των δύο τελευταίων ετών.

«Είναι αλήθεια, ότι πιεζόμαστε λόγω του αυξημένου αριθμού των παιδιών που φτάνουν στο νοσοκομείο και χρήζουν νοσηλείας. Υπάρχει μία μεγάλη έξαρση στις ιώσεις που δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση των περιστατικών ακριβώς λόγω της ξενοδοχειακής υποδομής στο νοσοκομείο. Αναζητούμε όμως σε συνεργασία με τη διοίκηση τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε όσα παιδιά χρειάζεται να νοσηλευτούν», ανέφερε η κα Σιώμου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ