Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ – Παράλληλη στήριξη και Δημόσια ΙΕΚ στη Βουλή

Off

Δύο κοινοβουλευτικές αναφορές κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητώντας απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως τονίζει η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι αναφορές αποτυπώνουν τα μεγάλα προβλήματα, τις πολιτικές αγκυλώσεις και τις διοικητικές ανεπάρκειες της πολιτικής ηγεσίας σε δύο κρίσιμους τομείς: στην ειδική αγωγή και την επαγγελματική κατάρτιση.

Η βουλευτής Ιωαννίνων κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή γονέων μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία δημοσιεύτηκε σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και όπως καταγγέλλουν, ο μαθητής στερείται την Παράλληλη Στήριξη και τη συμμετοχή σε τμήμα ένταξης -όπως δικαιούται- λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η δεύτερη αναφορά είναι από το πρόσφατο δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημόσιων ΙΕΚ (ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ), σύμφωνα με την οποία τα Ινστιτούτα Επαγγελματικά Εκπαίδευσης «εξακολουθούν να στενάζουν δύο χρόνια από την ψήφιση του νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση». Οι διευθυντές τονίζουν πως τα ΔΙΕΚ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, με κύρια προβλήματα την έλλειψη χρηματοδότησης, την υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε εργαστηριακές υποδομές.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ