Επικαιρότητα

ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ Ο Λούρος απαιτεί προστασία και όχι μετάθεση ευθυνών

Off

Για μία προσπάθεια μετάθεσης αλλά ταυτόχρονα και αποσιώπησης ευθυνών κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος και προσωπικά τον υφυπουργό Γ. Αμυρά, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μερ. Τζούφη, με αφορμή τις απαντήσεις που όπως λέει (δεν) έδωσε σε ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελέστηκε στον Λούρο ποταμό.

Η κα Τζούφη σε δελτίο τύπου επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως ο υφυπουργός κ. Αμυράς αποφεύγει να παρουσιάσει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιστροφή της κατάστασης και την προστασία του οικοσυστήματος, αλλά αντίθετα, παραθέτει τα πορίσματα των ελεγκτών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται το «πινγκ-πονγκ» ευθυνών μεταξύ των ελεγκτών και της Περιφέρειας. Οι ελεγκτές διαπιστώνουν πως οι επεμβάσεις του εργολάβου προκάλεσαν την «πλήρη αλλοίωση της φυσικής διατομής του ποταμού» και επισημαίνουν ότι «δεν προηγήθηκε τεχνική μελέτη και το έργο δεν αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά». Από την άλλη, η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει να υποστηρίζει πως ευθύνεται η ανομβρία, πως «οι αναφορές για περιβαλλοντική καταστροφή είναι υπερβολικές», ενώ επικαλείται αόριστα «εκτιμήσεις κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής».

Το ζήτημα είναι κρίσιμο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως διαβιβαστής εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της κατάστασης και την προστασία του ποταμού Λούρου και όχι να διατηρεί τις όποιες ισορροπίες σε βάρος της φύσης και της τοπικής κοινωνίας», αναφέρει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ