Πολιτισμός

«Τέχνη και Ολοκαύτωμα» με έκθεση στα ΓΑΚ Ηπείρου

Off

Η σύνδεση της Τέχνης με το Ολοκαύτωμα είναι ο στόχος της έκθεσης με τον ομώνυμο τίτλο που φιλοξενείται στα ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου και η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Η έκθεση αναφέρεται στους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, σχολιάζουν εικαστικά με βίντεο, ζωγραφική και φωτογραφίες τα 16 έργα, Εβραίων διωκόμενων καλλιτεχνών, που παραχωρήθηκαν στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης από το Μουσείο Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για έργα, που αποτυπώνουν όψεις και στιγμές του Ολοκαυτώματος καταγράφοντας τις συνθήκες εγκλεισμού, της καταναγκαστικής εργασίας  και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (1939-1945) στα γκέτο, τα στρατόπεδα, τους τόπους αντίστασης και καταφυγής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου Μάρθα Παπαδοπούλου, ο Κοσμήτορας και πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Νικόλαος Κατσικούδης και η επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Εσθήρ Σολομών, που έχει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ