Πολιτισμός

Η πορεία του Τύπου στα Ιωάννινα έως και τον Μεσοπόλεμο

Off

Η πορεία του Τύπου στα Ιωάννινα κατά τον 19ο αιώνα έως και τον Μεσοπόλεμο ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΗΜ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Τύπος στην πόλη των Ιωαννίνων δεν έχει απλώς τη δική του ιστορία, που να αναφέρεται σε χρονολογίες ίδρυσης και έναρξης κυκλοφορίας των εφημερίδων, αλλά διεκδίκησε από την αρχή και τα επόμενα χρόνια παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, το δικό του σημαίνοντα παρεμβατικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή της περιοχής στην οποία απευθυνόταν.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εφημερίδων που κυκλοφόρησαν για δεκαετίες ή για κάποια χρόνια ή και άλλες, για τις οποίες μέχρι και σήμερα, η γνώση και πληροφόρηση που υπάρχει είναι ελάχιστη, όπως είναι η περίπτωση του «Κεραυνού», την οποία πραγματεύτηκε ο δημοσιογράφος Φιλ. Καραμήτσος. Ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Λάμπρος Φλιτούρης αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χρ. Χρηστοβασίλη, ενώ ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Νικόλαος Αναστασόπουλος, παρουσίασε μία έκθεση για τις εφημερίδες των Ιωαννίνων από τη Γεν. Διοίκηση Ηπείρου, προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού Ελ. Βενιζέλου, το 1932.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης και η πρόεδρος της ΕΗΜ, Αικατερίνη Λιάμπη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ