Επικαιρότητα

ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ Δεν τους ικανοποιεί η απάντηση του δήμου για την Πράξη Εφαρμογής

Off

Την αντίδραση των κατοίκων στο Νεοχωρόπουλο, προκαλεί η απάντηση του δήμου Ιωαννιτών, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πήχα, σχετικά με το ερώτημα που οι πρώτοι κατέθεσαν για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του κ. Πήχα, η έγκριση πολεοδομικής μελέτης μίας περιοχής επιφέρει αναγκαίες εμπράγματες μεταβολές στο σύνολο των ιδιοκτησιών της περιοχής και σχετικές υποχρεώσεις και δικαιώματα των ιδιοκτητών αυτών. Επομένως, πριν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών «είναι αδύνατη η άμεση εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου σε ολόκληρη την περιοχή. Για την περιοχή του Νεοχωρόπουλου μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ περίπου η εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου», καταλήγει η απάντηση του δήμου Ιωαννιτών.

Σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως «ο δήμος Ιωαννιτών «… φαίνεται να αφήνει στο αόριστο μέλλον την υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής του Νεοχωρόπουλου, με το επιχείρημα ότι άλλες περιοχές και άλλα έργα έχουν προτεραιότητα έναντι αυτού, μέσα σε εποχές οικονομικής δυσχέρειας. Απάντηση που σε ένα βαθμό επιβεβαιώνει και θεσμικά ότι οι κάτοικοι Νεοχωρόπουλου δεν είμαστε ισότιμοι Δημότες Ιωαννιτών, παρά το γεγονός ότι πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη κανονικά και τους Φόρους μας ως πολίτες. Παρά τις τόσες ελλείψεις για δεκαετίες στην περιοχή μας, το πιο σημαντικό σχέδιο της περιοχής, το Ρυμοτομικό, φαίνεται να τοποθετείται σε ολοκληρωμένη υλοποίηση στο ευρύτερο μέλλον, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα και με σαφείς εξηγήσεις περί μη προτεραιότητας από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ