Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:14
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Άμεσα μέτρα για την αιθαλομίχλη στα Γιάννενα

Off

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στα Γιάννενα ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, συνδέοντας άμεσα το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων στην ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, «οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, καταφεύγοντας στην υπερβολική χρήση τζακιών και καύσης ξύλων για να θερμανθούν». Σημειώνει επίσης πως το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας παραμένει άπραγο, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο συνεχίζεται και οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνούν καθημερινά το επιτρεπτό όριο.

Η βουλευτής αναφέρει πως για την αποτροπή της αιθαλομίχλης, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων απαιτούνται άμεσα μέτρα και όχι απλώς συστάσεις, αποσπασματικές πολιτικές και προεκλογικά «κουπόνια». Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε δραστικές ενέργειες και μέτρα ανάσχεσης της ενεργειακής φτώχειας, όπως για παράδειγμα την ειδική επιδότηση της οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ