Επικαιρότητα

Σε αναμονή των αποφάσεων για τα απορρίμματα της Κέρκυρας

Off

Από απόσταση και περιμένοντας τη συζήτηση στο ΔΣ του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων, παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο μετά την απόφαση του κ. Σκρέκα για τη μεταφορά 21.000 τόνων απορριμμάτων από την Κέρκυρα, ο δήμαρχος Αρταίων.

Ο κ. Τσιρογιάννης κληθείς να σχολιάσει και να τοποθετηθεί επί των εξελίξεων σχετικά με τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα, κράτησε «μικρό καλάθι», αποφεύγοντας να εκφράσει είτε την αμέριστη υποστήριξη είτε από την άλλη την άρνησή του, εξηγώντας πως ακόμη δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση από τη διοίκηση κάτι που θα πρέπει – λογικά – να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης αν το ζήτημα αφορούσε μόνο στη βοήθεια σε μία όμορη περιφέρεια, κανείς δε θα είχε ζήτημα, πλην όμως προκύπτουν διάφορα προβλήματα και ερωτήματα που χρειάζεται να απαντηθούν. «Να δούμε καταρχάς αν το εργοστάσιο μπορεί να διαχειριστεί τις επιπλέον ποσότητες και αν μπορεί να προκύψει και κάποιο όφελος για τους δήμους της Ηπείρου από αυτό. Θα πρέπει όμως να τοποθετηθούμε και σαφώς στο θέμα της επιπλέον ποσότητας του υπολείμματος που θα προκύψει από τη διαχείριση των ποσοτήτων από την Κέρκυρα. Το βέλτιστο θα ήταν για τους δήμους της Ηπείρου, το υπόλειμμα αυτό να μεταφέρεται σε ΧΥΤΑ εκτός Ηπείρου, γιατί εμείς δε μπορούμε στο ΧΥΤΑ της Βλαχέρνας να υποδεχθούμε επιπλέον παραγόμενες ποσότητες απορριμμάτων πλην αυτών που παράγονται στην Ήπειρο. Και ποιος θα δώσει απάντηση στην ανησυχία που υπάρχει για το ενδεχόμενο να γεμίσει το κύτταρο του ΧΥΤΑ;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσιρογιάννης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις στις οποίες ο δήμαρχος Αρταίων επανέλαβε, ότι ο λόγος για τον οποίο μέχρι και σήμερα δε μεταφέρουν κάποιοι δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αρταίων τα απορρίμματά τους στο εργοστάσιο είναι η μη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.

«Τώρα όμως με την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, με την Περιφέρεια είμαστε αισιόδοξοι, ότι το σύστημα θα λειτουργήσει καλύτερα», πρόσθεσε.Καταλήγοντας και ερωτηθείς για το ποια θα είναι η στάση των δήμων στην – απόλυτα πιθανή – επιβεβαίωση των προβλέψεων της Σύμβασης Σύμπραξης, ότι οι επιπλέον ποσότητες δεν προσμετρώνται στην Ελάχιστη Εγγυημένη Ποσότητα Απορριμμάτων, ώστε να μειωθεί το κόστος για τους Ηπειρώτες, ο κ. Τσιρογιάννης παρέπεμψε σε νέα διαπραγμάτευση με την εταιρεία και στην «καλή της πρόθεση»…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ