Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 04:00
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Θα συνεχίσει η δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή

Off

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι η δομή της Κιβωτού του κόσμου στην Πωγωνιανή όπως και οι άλλες περιφερειακές δομές της στη χώρα, δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί, έλαβε από την πρόεδρο της οργάνωσης κα Μαρτίνου, ο δήμαρχος Πωγωνίου.

Έπειτα από το πρώτο διάστημα της ανάληψης των καθηκόντων από το νέο Δ.Σ της Κιβωτού, διέρρευσαν πληροφορίες και φήμες, πως μία από τις πρώτες αποφάσεις θα έχει να κάνει με την αναστολή λειτουργίας επαρχιακών δομών, όπως είναι της Πωγωνιανής.

Ακολούθησε η επιστολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κουκουλάρη, με αποδέκτη το νέο Δ.Σ της Κιβωτού, ενώ το ζήτημα τέθηκε από τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη στον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Καψάλης είπε πως την επόμενη κιόλας ημέρα, επικοινώνησε μαζί του η κα Μαρτίνου που τον διαβεβαίωσε, ότι ουδέποτε συζητήθηκε, το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στη δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή, αλλά ότι αυτό που συζητείται για όλες τις δομές, είναι ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας, ως προς την κατηγοριοποίηση των παιδιών σε κάθε δομή.

«Προφανώς υπάρχει και το αντιλαμβανόμαστε όλοι, ένα ζήτημα για τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβική ή στη μετεφηβική ηλικία, αν είναι καλό για αυτά να βρίσκονται στην Πωγωνιανή. Εμείς θεωρούμε όμως και σε αυτό είδα ότι υπάρχει παρόμοια αντίληψη, ότι για παιδιά προσχολικής ηλικίας και για παιδιά που είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Πωγωνιανή με τις δομές που διαθέτει, οι οποίες είναι εξαιρετικές, παρέχει εξαιρετικές συνθήκες. Για τον δήμο Πωγωνίου και την ευρύτερη περιοχή είναι θέμα υψίστης σημασίας η συνέχιση λειτουργίας της Κιβωτού και για εθνικούς λόγους, για ένα χωριό στην ελληνική μεθόριο και για λόγους που έχουν να κάνουν με τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, όπως και για συμβολικούς, ιστορικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το ότι η Πωγωνιανή λειτούργησε ως ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό κέντρο από τις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσης όμως προτείναμε και πήραμε τη δέσμευση ότι και αυτό θα συζητηθεί, να δούμε πως η δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή και στο παράρτημα στην Κόνιτσα μπορούν να λειτουργήσουν σε συνεργασία με τη δομή που διαθέτει το Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου, που λειτουργεί υποδειγματικά», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ