Τελευταία Νέα

Πανέτοιμος και με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΣ
Με «σφραγίδα» ΥΠΕΘΑ η απαξίωση της επετείου απελευθέρωσης
«Μια συνηθισμένη μέρα…» στην Δημοτική Πινακοθήκη
Με συναίνεση η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Ηπείρου
ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Ελλάδα στην καρδιά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ Εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας
Υπάρχει ανάγκη για νέο στρατηγικό σχέδιο για την Ήπειρο
Τα του Καίσαρος…
Κινητό Κέντρο επιχειρήσεων και στην Ήπειρο
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Στη διοίκηση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΓΝΙ Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Σοβαρό τροχαίο στη Νιάρχου, ευτυχώς χωρίς θύματα
Εκδήλωση της «Νίκης» με τον Δ. Νατσιό
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 01:27
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Για τέταρτη μέρα χωρίς φανάρια

Off

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ήταν χθες εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες στην περιφερειακή οδό των Ιωαννίνων στην περιοχή του Κάτω Νεοχωρόπουλου, λόγω βλάβης, η οποία όμως όχι μόνο δεν έχει επιδιορθωθεί, αλλά θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ημέρες για να γίνει!

Πληροφορίες του ITV αναφέρουν πως το εξάρτημα που υπέστη βλάβη και θα πρέπει να αντικατασταθεί (pillar) δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, όπου και αναζητήθηκε και για αυτό υπήρξε η παραγγελία του από τη γειτονική Ιταλία.

Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης όμως και τοποθέτησής του προσδιορίζεται για το τέλος ή στην καλύτερη περίπτωση για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!

Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ή ακόμη χειρότερα, ενός δυστυχήματος όπως και άλλα που έγιναν στο παρελθόν στο ίδιο σημείο είναι κάτι παραπάνω από ορατός, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για αδιαφορία της Περιφέρειας Ηπείρου και του αρμόδιου εργολάβου, που έχει και την ευθύνη της συντήρησης του δικτύου των φωτεινών σηματοδοτών.

Η Τροχαία Ιωαννίνων έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και για αρκετές ώρες της ημέρας κυρίως τις ώρες αιχμής, διαθέτει στο σημείο κλιμάκιο τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Είναι όμως αδύνατο να σταθμεύει περιπολικό της Τροχαίας για ένα 24ωρο στο σημείο πολύ δε περισσότερο για χρονικό διάστημα πολλών ημερών, το οποίο θα χρειαστεί για να αντικατασταθεί το ελαττωματικό εξάρτημα και να επιδιορθωθεί η βλάβη.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, επειδή και πρόσφατα στον ίδιο δρόμο, χάθηκε σε δυστύχημα ένας νεαρός μοτοσικλετιστής, ο θάνατος του οποίου αποτέλεσε την αφορμή για να γίνουν συνοδά έργα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και επειδή λόγω των γεγονότων της επικαιρότητας, η ευαισθησία όλων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καλό θα είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, αν δε μπορεί να υποχρεώσει τον εργολάβο να επιδιορθώσει άμεσα τη βλάβη, να έρθει σε συνεννόηση με την Τροχαία και κάθε άλλον αρμόδιο φορέα για την τοποθέτηση κάποιας προσωρινής έστω σήμανσης, προειδοποιητικού χαρακτήρα γιατί είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ