Επικαιρότητα

Φωτεινό σημάδι ελπίδας και αισιοδοξίας

Off

Με δεκάδες νέους και νέους στη συντριπτική τους πλειονότητα, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να περιμένουν για ώρες υπομονετικά στην «ουρά» στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, για να αιμοδοτήσουν για τις αυξημένες ανάγκες λόγω του δυστυχήματος, η τραγωδία ήρθε να υπενθυμίσει το αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών.

Μία συνθήκη, που μέσα στη δύσκολη και τραγική πραγματικότητα, αποτελεί ένα φωτεινό σημάδι ελπίδας και αισιοδοξίας, κάτι που έχει παρατηρηθεί και πολλές άλλες φορές στο παρελθόν, πάντα όμως μετά από μεγάλες τραγωδίες.

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες, η ανταπόκριση εθελοντών αιμοδοτών από κάθε γωνιά της χώρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που είχε απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση μονάδων αίματος την Τετάρτη, να ανακοινώνει πως η κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα και τα αποθέματα αίματος.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι μεταξύ 35-42 ημερών και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές, και ενδέχεται να αυξηθούν τις ημέρες του Πάσχα, ήδη δόθηκε εντολή στα τμήματα Αιμοδοσίας, να ανανεώσουν το ραντεβού με τους εθελοντές αιμοδότες για το επόμενο διάστημα.

Για μία εικόνα που όμοιά της δεν είχε ποτέ υπάρξει στο παρελθόν, με εκατοντάδες νέους και νέες να προσέρχονται στο ΠΓΝΙ, έκαναν λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Νικ. Κατσακιώρης και η Ελ. Ζερβού, διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας.

Αμφότεροι επισήμαναν, ότι το μεγάλο στοίχημα στο εξής είναι για όλους να παραμείνουν ως ενεργοί εθελοντές αιμοδότες, όλοι εκείνοι που προσήλθαν για πρώτη φορά για να αιμοδοτήσουν.

Ο κ. Κατσακιώρης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά κι προς τους Συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται το τμήμα Αιμοδοσίας και για τις δράσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το επόμενο διάστημα και για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

«Να δούμε όλους αυτούς τους νέους που προσήλθαν αυθόρμητα και μαζικά να παραμένουν και τα επόμενα χρόνια ως εθελοντές αιμοδότες.

Ο Έλληνας δίνει αίμα, αλλά χρειάζεται προγραμματισμός και οργάνωση και όχι να δίνει μόνον όταν κάτι τραγικό συμβαίνει και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους μας την επόμενη ημέρα», ανέφερε η κα Ζερβού.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ