Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:50
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Θεία Λειτουργία παρουσία ελάχιστων πολιτών

Off

Πολύ λιγότεροι από όσους βρέθηκαν στους Ιερούς Ναούς τα Χριστούγεννα αλλά και ακόμη λιγότεροι από όσους είχαν φροντίσει να κρατήσουν μία θέση εκ των προτέρων, ήταν τελικά οι πιστοί που παραβρέθηκαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς για τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, το γεγονός του φόβου και της ανησυχίας λόγω της κατάστασης, αλλά και το ότι κάποιοι εξ αυτών ήδη έχουν νοσήσει, είχε ως αποτέλεσμα, η παρουσία πιστών στις εκκλησίες να είναι εξαιρετικά μικρή.

Το ίδιο έγινε και στη Δοξολογία που τελέστηκε λίγο αργότερα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στον μητροπολιτικό ναό Ιωαννίνων, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμου, παρουσία των βουλευτών Στ. Καλογιάννη και Μαρ. Κεφάλα, του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, του δημάρχου Μ. Ελισάφ, των αντιπεριφερειαρχών Αγν. Νάκου και Κων. Σιαράβα αντίστοιχα και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αμέσως μετά το τέλος της Δοξολογίας για τον ερχομό του νέου έτους, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο δύσκολο καιρό της πανδημίας, εκφράζοντας ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες προς το υγειονομικό προσωπικό και στους τοπικούς φορείς αφενός, και αφετέρου στο προσωπικό στις Ενορίες της Μητρόπολης, και στους ιερείς για την παροιμιώδη ευταξία εντός των ναών, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Ακολούθως οι βουλευτές Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης και Μαρ. Κεφάλα αντίστοιχα έστειλαν τις ευχές τους στους πολίτες για τη νέα χρονιά, με την ευχή και ελπίδα, ότι το 2022 θα μπει τέλος στην ξέφρενη πορεία της πανδημίας και πως ο εφιάλτης αυτός θα δώσει τη θέση του στην αισιοδοξία και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ζήτησε υπομονή και μετριοπάθεια, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα επιδεικνύοντας το μέγιστο δυνατό επίπεδο ατομικής ευθύνης. Στάθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο απέναντι στην αυξημένη προσέλευση στους καταδρομικούς εμβολιασμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το ΚΥ Μετσόβου και ζήτησε το ίδιο παράδειγμα να εφαρμοστεί σε όλους τους περιφερειακούς δήμους.

Τέλος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ επανέφερε την πρότασή του, για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, λέγοντας, ότι αυτό είναι πλέον μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ