Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 11:52
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Ξεκινάνε οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας

Off

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, οπότε θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί και μέσα περίπου στο 2024.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, με δηλώσεις του στο ITV τόνισε ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να τρέξουν τα έργα καθώς πρόκειται για το κεντρικότερο σημείο της πόλης, με την μεγαλύτερη κίνηση. «Η ολοκλήρωση των έργων θα αλλάξει την εικόνα όλης της περιοχής» σημείωσε ακόμα αναφερόμενος στις εργασίες που θα γίνουν βάσει των μελετών.

Ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε και για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη λειτουργία του κυκλικού κόμβου και σημείωσε ότι ο κόμβος έχει αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ συμβάλλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και παράλληλα αλλάζει την κουλτούρα όλων μας καθώς φαίνεται να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός οδηγών – πεζών και αντίστροφα.

Έργα στο Κάστρο

Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε και στην επίσημη ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των έργων προσβασιμότητας στο Κάστρο. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ στο οποίο εντάχθηκαν οι νέες παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Κάστρο και περιλαμβάνουν τις υποδομές προσβασιμότητες στη βορειοανατολική Ακρόπολη, όπως στο Τζαμί του Ασλάν Πασά και τις διαδρομές μέσα στο Κάστρο με σκοπό την ενοποίηση των μνημείων μέσω μιας ενιαίας χάραξης και πορείας.

Κύρια προτεραιότητα του έργου, όπως τόνισε, είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των επισκεπτών.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ