Επικαιρότητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ «Συνέχεια σε ένα μακρόχρονο παιχνίδι εμπαιγμού»

Off

Τον προβληματισμό του για τη χρηματοδότηση του άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων δημοσιοποιώντας σχετικά στοιχεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Με απόφαση πρόθεσης χρηματοδότησης του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής δίνεται νέα διάσταση στη κοροϊδία και τον εμπαιγμό των Ηπειρωτών.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΑΔΑ: ΩΝΣΙ465ΧΘΞ-2ΩΖ), η πράξη θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) με μηδενική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για το ΕΠΑ 2021-2025 και με την προϋπόθεση μη επιβάρυνσης του σχετικού εναρίθμου του ΕΠΑ. Ως εκ τούτου θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσης/προετοιμασίας, όπως έκδοση προκηρύξεων και διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να γίνεται ανάληψη νομικών δεσμεύσεων».

Και προσθέτει:

«Η απόφαση αυτή  αποτελεί συνέχεια σε έναν μακρόχρονο παιχνίδι εμπαιγμού που ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν ανακοίνωνε, κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα τον Νοέμβριο του 2021, τη δημοπράτηση του έργου «μέσα στο 2022».  Μάλιστα ο υπουργός υποδομών κ.  Καραμανλής, ανέφερε τότε ότι το έργο έχει γίνει ήδη επιλέξιμο στο νέο ΕΣΠΑ.

Σήμερα το έργο δεν έχει ενταχθεί ούτε έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Για προεκλογικές σκοπιμότητες, υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών θέλοντας να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η  διαγωνιστική διαδικασία, με αβέβαιη τη συνέχεια και την υλοποίηση του έργου.

Η κυβέρνηση αυτή, στο τέλος της τετραετίας της, έμεινε τελικά στις «προθέσεις» με απουσία έργων για το Νομό Ιωαννίνων. Δυστυχώς για τον τόπο» καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ