Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:30
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΗΠΕΙΡΟΥ Μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων

Off

Στήριξη των κτηνοτρόφων ζητά το ΚΚΕ Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας.

Όπως αναφέρει:«Οι προεκλογικές μεγαλοστομίες δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα τις σοβαρές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ που ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων με αποτέλεσμα να έχουν πνιγεί στα χρέη και σε νέες δυσκολίες.

Τα στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για το χρονικό διάστημα 2020-2022 είναι χαρακτηριστικά και αποτυπώνουν ότι οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο όπως και σε άλλες περιοχές μη αντέχοντας τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξισωτικών αποζημιώσεων, τα φορολογικά και άλλα χαράτσια, καθώς επίσης και τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το κρέας, εγκαταλείπουν την παραγωγή, μειώνουν το ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή του γάλακτος. Ειδικότερα στη Ήπειρο όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες γάλακτος και κρέατος καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των κτηνοτρόφων, του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής γάλακτος». Αποδίδει δε, ευθύνες και στην Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου «που καλλιέργησε αυταπάτες ότι με τη συγκρότηση της διεπαγγελματικής φέτας, με την «εξωστρέφεια», με τα βιολογικά προϊόντα, με τους ελέγχους στο γάλα, με την πιστοποίηση των προϊόντων (ΠΟΠ), με την ίδρυση του αγροτοκτηνοτροφικού πάρκου στον Κατσικά, με το να γίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θα έρθουν καλύτερες μέρες γι΄όλους», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

«Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας

•Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

•Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.

• Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών- αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.

• Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

• Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο

• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό- ζωϊκό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ