Επικαιρότητα

Ανεμοστρόβιλος έπληξε μονάδες στον Αγ. Σπυρίδωνα Άρτας

Off

Τέσσερις κτηνοτροφικές μονάδες στις οποίες σταβλίζονταν δεκάδες αγελάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο του ανεμοστρόβιλου που πέρασε τη νύχτα της Πέμπτης από την Τ.Κ Αγίου Σπυρίδωνα του δήμου Αρταίων και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Σε μία από αυτές ο ιδιοκτήτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και την άφιξη των ανταποκριτών – ελεγκτών του ΕΛΓΑ που έκαναν την εκτίμηση των ζημιών και για τα ζώα και για τις εγκαταστάσεις, δεν ήταν βέβαιος για τον αριθμό των ζώων του που είχαν καταπλακωθεί από τις στέγες των εγκαταστάσεων.

Όλα ξεκίνησαν όπως αναφέρουν οι παθόντες λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Πέμπτης και ενώ μέχρι εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

«Στις εννέα παρά δέκα πέρασε από την περιοχή ο ανεμοστρόβιλος και σε μία ευθεία, όπως κινήθηκε, σάρωσε τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρέθηκαν στο διάβα του. Ευτυχώς σε αυτήν την πορεία δεν υπάρχουν κατοικίες, αλλά μόνο στάβλοι γιατί θα θρηνούσαμε θύματα. Ξηλώθηκαν στέγες με τσίγκους στη συντριπτική πλειονότητα, που εκτοξεύτηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά, ενώ σε μία περίπτωση τα ζώα που ήταν μέσα στο στάβλο καταπλακώθηκαν και περιμένουμε να δούμε τον ακριβή αριθμό των ζώων που εγκλωβίστηκαν και πιθανότατα έχουν σκοτωθεί. Από το πρωί τρέχουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με όποιον πρόχειρο τρόπο μπορούμε γιατί οι προβλέψεις δεν είναι καλές και δίνουν ξανά ανέμους με μεγάλη ένταση από το απόγευμα του Σαββάτου», ανέφερε στο ITV, ο Νίκος Πλατσούκας, ένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ