Επικαιρότητα

Προβλήματα… προσανατολισμού λόγω των έργων

Off

Αντιμέτωποι στην καλύτερη περίπτωση με μία χρονική καθυστέρηση, αλλά στη χειρότερη μέχρι και τον πλήρη αποπροσανατολισμό τους, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι οδηγοί που κινούνται προς το ΠΓΝΙ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, λόγω της εκτέλεσης του έργου ανακατασκευής της οδού Νιάρχου.

Το έργο προχωρά με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς, κάτι που εύκολα το βλέπει όποιος έχει την ευκαιρία να κινηθεί συχνά στην περιοχή, από την άλλη όμως, η ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών, με την προσπάθεια διατήρησης της κυκλοφορίας μέσω παρακαμπτηρίων, που αλλάζουν σε διάστημα λίγων ημερών, είναι αυτονόητο, ότι δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα.

Ειδικά από αυτήν την περίοδο που η μεγάλη παρέμβαση γίνεται στον κόμβο του ΠΓΝΙ και της παράκαμψης, με την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου σε σχήμα «δαχτυλιδιού» και για τους επόμενους μήνες, η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη και αυτό αποτυπώθηκε στο φακό του ITV, το πρωί της Τετάρτης με τους οδηγούς των οχημάτων, να αναζητούν τη σωστή λωρίδα κατεύθυνσης για να φτάσουν στον προορισμό τους, χωρίς να κρύβουν και τον εκνευρισμό τους.

Η σήμανση μπορεί να θεωρηθεί επαρκής, μόνο όμως για την ημέρα και εφόσον οι οδηγοί είναι προσεκτικοί και κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Τις νυχτερινές ώρες όμως και ελλείψει του φωτισμού στα υπό κατασκευή τμήματα και στις παρακαμπτήριες οδούς, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, και γίνεται δυσκολότερη λόγω της κατάστασης και στο οδόστρωμα, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται και σε τμήματα χωματόδρομων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου