Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:13
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2023
Αθλητικά

Κορυφαίοι του μπάσκετ στα Γιάννενα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Off

Ο προπονητής της νικήτριας του φετινού Ευρωμπάσκετ, Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο μιλώντας μετά την κατάκτηση του τροπαίου αναφέρθηκε στο μοντέλο που εφαρμόζει η Ισπανία, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης από τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες σε όλη τη χώρα.

Το ισπανικό μοντέλο δείχνει το δρόμο και στο ελληνικό μπάσκετ, που κάνει τα πρώτα του βήματα στην προσπάθεια να σχεδιάσει, να προτείνει και να παρακολουθεί την υλοποίηση ενός αντίστοιχου προγράμματος με την Ελληνική Ομοσπονδία να έχει συγκροτήσει εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών, με κορυφαίους γνώστες του αθλήματος, προπονητές και πρώην παίκτες.

Τρεις εξ αυτών βρέθηκαν χθες στα Γιάννενα, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας στους προπονητές των σωματείων καλαθοσφαίρισης στην περιοχή, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος. Ο προπονητής Κώστας Μίσσας και οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Κώστας Τσαρτσαρής και Δημήτρης Διαμαντίδης αντίστοιχα βρέθηκαν στο Νέο Κλειστό από το μεσημέρι, όπου μοίρασαν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του μπάσκετ και μίλησαν στα τοπικά μέσα για την πρωτοβουλία και τον στόχο της Ομοσπονδίας. «Μετά τις συναντήσεις και την παρουσίαση του στόχου σε θεωρητικό επίπεδο, περνάμε στο γήπεδο με σεμινάρια στους προπονητές για το πρόγραμμα που φιλοδοξούμε να εφαρμόζεται στις αναπτυξιακές κατηγορίες, για να αποκτήσουμε ένα ελληνικό μοντέλο προπόνησης. Όλοι μιλάμε για μπάσκετ, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε και με τον ίδιο τρόπο, έχοντας στο μυαλό μας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσουμε», ανέφερε ο κ. Μίσσας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής, σημείωσε πως το πρόγραμμα δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, αλλά το απολύτως αυτονόητο, το οποίο μάλιστα εφαρμόζεται με μικρές παραλλαγές σε όλες τις προηγμένες χώρες στο άθλημα.

«Αν δεν έχουμε όλοι το ίδιο σκεπτικό, δε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και στο τέλος δε θα καταφέρουμε τίποτε. Να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τους γονείς και να εμπνεύσουμε τους προπονητές και τους παράγοντες, Πράγματα αυτονόητα, που γίνονται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες και θέλουμε να τα προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα. Το μπάσκετ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, οι παίκτες ακολουθούν πλέον πολύ έντονους ρυθμούς και σε συνθήκες υψηλής πίεσης και εμείς στην Ελλάδα έχουμε μείνει πίσω σε αυτό», ανέφερε ο κ. Τσαρτσαρής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ