Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 02:38
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Μελέτη για το Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης των Ιωαννίνων

Off

Η ΔΕΥΑΙ υπέβαλε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόταση χρηματοδότησης για εκπόνηση μελέτης για το Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης (Master Plan) του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρόταση ύψους 243.500 € υπεβλήθη στον Άξονα «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Όπως ανακοινώθηκε,η μελέτη που θα εκπονηθεί θα περιλαμβάνει:

  την καταγραφή του υδρευτικού συστήματος όλων των Δ.Ε. του Δήμου Ιωαννιτών (πηγές τροφοδοσίας, έργα συλλογής και μεταφοράς ύδατος, ρυθμιστικές δεξαμενές και σύστημα διανομής μέχρι τον καταναλωτή, παρακολούθηση διαρροών κ.ά.), την ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων όλων των οικισμών, την αποτύπωση του υδρολογικού ισοζυγίου της περιοχής, την εκτίμηση των υδατικών αναγκών και την καταγραφή προβλημάτων στην υπάρχουσα κατάσταση υδροδότησης,

– τη διατύπωση προτάσεων για την διαχείριση της ζήτησης και προτεραιοποίησης  της χρήσης του νερού, την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και συνθηκών παρατεταμένης ξηρασίας και την πολιτική για την μείωση της κατανάλωσης νερού και

  την επεξεργασία και επιλογή προτάσεων για έργα υποδομών στις πηγές τροφοδοσίας, τα υδραγωγεία και τα δίκτυα προκειμένου να καλύπτεται η ζήτηση για πόσιμο νερό σε παρόντα και μελλοντικό χρόνο (5ετία και 20ετία) και σε συνθήκες «ξηρού έτους».

«Η έγκριση της χρηματοδότησης θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου για τη ΔΕΥΑΙ αφού αποτελεί μέρος του γενικού σχεδιασμού για υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της ΔΕΥΑΙ σε θέματα πόσιμου νερού στο οποίο περιλαμβάνεται διεκδίκηση και άλλων χρηματοδοτήσεων»,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ