Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 09:59
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

«Βγαίνει στον αέρα» ο διαγωνισμός των 310 εκ. ευρώ

Off

Εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως και σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να «βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός των 310 εκ. ευρώ για το τμήμα της Ιόνιας Οδού Γιάννενα – Κακαβιά, από το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών.

Η διαδικασία της προετοιμασίας έχει ολοκληρωθεί όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο ITV χθες βράδυ ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης και ο διαγωνισμός για ένα έργο το οποίο η Ήπειρος και όχι μόνο περιμένει εδώ και 20 χρόνια θα προκηρυχθεί με την ελπίδα της ολοκλήρωσης εντός χρονοδιαγραμμάτων και με την έναρξη της κατασκευής στο τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2024.

Ο κ. Καραγιάννης εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο στον κατασκευαστικό κλάδο στα έργα υποδομής ενώ αναφορικά με τον προϋπολογισμό διευκρίνισε πως τα 310 εκ. αφορούν αποκλειστικά το αντικείμενο του έργου, ενώ το ποσό των 402 εκ. που αναφέρεται στην «πρόθεση χρηματοδότησης» συμπεριλαμβάνει τις απαλλοτριώσεις, τα έργα για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και το κόστος μετακίνησης των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με τον υφυπουργό να σημειώνει ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Μιλάμε για ένα έργο που θα αλλάξει το χάρτη των μεταφορικών κινήσεων όχι μόνο στα Γιάννενα και την Ήπειρο αλλά σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Μπορεί να σκεφθεί ο καθένας πως θα είναι η Ήπειρος και τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια με το Γιάννενα – Κακαβιά και με τον Ε-65», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Τρεις μήνες για τη σύνδεση με Ηράκλειο

Μία δεύτερη είδηση που έδωσε ο κ. Καραγιάννης στη συνέντευξή του στο ITV αφορούσε στην αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο.

Όπως είπε εντός τριμήνου θα «τρέξει» ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, που θα συμπεριλαμβάνει και την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου.

«Ήταν μία δέσμευση του υπουργού κ. Καραμανλή ότι θα προχωρήσει και αυτό γίνεται. Τα Γιάννενα θεωρούνται για την κυβέρνηση ένας πυλώνας ανάπτυξης για όλη την περιοχή», τόνισε.

Η σιδηροδρομική σύνδεση

Στην επικείμενη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου εντός του Φεβρουαρίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, θα ανακοινωθεί και η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Καλαμπάκα.

Ακόμη, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως από το Ταμείο Ανάκαμψης η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει στην προκήρυξη έργων οδικής ασφάλειας με προϋπολογισμό 68 εκ. με τις μελέτες να έχουν εγκριθεί και να αφορούν επεμβάσεις στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες ανακυρήσσεται ο προσωρινός ανάδοχος ενός διαπεριφερειακού έργου για τα δίκτυα ύδρευσης σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα με προϋπολογισμό 140 εκ. ευρώ.

«Οι πολίτες συγκρίνουν»

Καταλήγοντας και μιλώντας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη ολοκληρώνει, όπως είχε ανακοινώσει την τετραετία, έχοντας παράλληλα προχωρήσει σε ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο.

«Μειώσαμε τους φόρους, ψηφιοποιήσαμε το κράτος, αντιμετωπίσαμε με υπερηφάνεια τις υβριδικές απειλές, χωρίς να υποχωρήσουμε, αντιμετωπίσαμε δύο συνεχόμενες κρίσεις, της πανδημίας και της ενέργειας και η κοινωνία στάθηκε όρθια. Αυτό που ζητάμε από τους πολίτες είναι να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής μας κυβέρνησης με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει μία σύγκρουση δίχως αύριο, λόγω της αδυναμίας να παράγει πολιτικό λόγο και πολιτικό αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ