Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Επαναδημοπράτηση του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά

Off

Στην επαναδημοπράτηση του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά θα προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διορθώνοντας προφανώς τους επίμαχους όρους η συμπερίληψη των οποίων τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη διακήρυξη οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Αυτό έκανε γνωστό χθες σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ερωτηθείς σχετικά με το εάν είχε κάποια ενημέρωση από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου μετά και τη δεύτερη ακύρωση του διαγωνισμού. Ο περιφερειάρχης ανέφερε πως πέραν της δημοπράτησης δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα στο έργο, αφήνοντας μία αιχμή προφανώς στον πρώην υπουργό κ. Καλογιάννη, που σε ανακοίνωσή του επέμεινε στην τροποποίηση και επικαιροποίηση των μελετών καθότι περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας έχουν ενταχθεί σε περιοχές Natura.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε, ότι το υπουργείο είχε να επιλέξει μεταξύ της επαναδημοπράτησης με αλλαγμένους τους όρους που ζητήθηκε να αλλάξουν και της προσφυγής στο ΣτΕ επιμένοντας στην ορθότητα της διακήρυξης, κάτι όμως που πέραν του αμφίβολου αποτελέσματος θα είχε και επιπλέον κόστος σε χρόνο. «Από την ενημέρωση και τη συζήτηση που είχα με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ταχιάο, το υπουργείο θα προχωρήσει σύντομα στην επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού και θα χρειαστεί ένα διάστημα 52 ημερών για τη δημοσίευσή του στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα. Πιστεύω ότι σε ένα διάστημα δύο περίπου μηνών θα είμαστε έτοιμο για τη δημοπράτηση», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης

Απάντηση σε Ζάψα

Τέλος, ο περιφερειάρχης τόνισε, ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικον. Επιτροπής δόθηκαν και διευκρινίσεις επί των ζητημάτων που έθεσε ο Γ. Ζάψας σχετικά με την παρουσίαση των μελετών για τους οδικούς άξονες στην Πρέβεζα. Έτσι, ανέφερε ότι στις νέες μελέτες, η αρχή της σύνδεσης της Καμπής με τη γέφυρα Καλογήρου γίνεται στον κόμβο της Ιόνιας στην Καμπή και μέχρι τη γέφυρα Καλογήρου, ενώ αναφορικά με την επισήμανση, ότι με την παλαιότερη χάραξη και τις μελέτες που είχε το Υποδομών, είχαν εξασφαλιστεί 30 εκ. ευρώ, είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν διατεθεί από το ΠΕΠ της Περιφέρειας και όχι από το υπουργείο. «Εμείς τα είχαμε δώσει τα χρήματα, πριν τις εκλογές του 2019, από το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως τότε το υπουργείο Υποδομών έλεγε πως ασχολείται με τις μελέτες και τελικά ασχολούνταν μόνο με τις εκλογές. Για αυτόν το λόγο ζητήσαμε και πήραμε την αρμοδιότητα για να επικαιροποιήσουμε τις μελέτες και να τις ωριμάσουμε», ανέφερε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ