Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:55
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα

Συνεχίζεται η τάση μείωσης των μαθητών

Off

Από το σύνολο των 29 σχολικών μονάδων στην Ήπειρο που αναστέλλουν τη λειτουργία τους για το νέο σχολικό έτος, δύο είναι αυτές που η αναστολή γίνεται για πρώτη φορά και αυτό ισχύει για το Νηπιαγωγείο Αθαμανίου Άρτας και για το Νηπιαγωγείο Μηλιωτάδων.

Όπως ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, ο συνολικός αριθμός των σχολικών μονάδων που μπαίνουν σε αναστολή είναι σχεδόν ίδιος με τον αντίστοιχο περσινό ωστόσο εκτός των δύο νέων αναστολών υπάρχουν και τρεις σχολικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Κεφαλοχωρίου Κόνιτσας, Πλατανούσας Τζουμέρκων και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πρέβεζας. Η τάση μείωσης βέβαια του μαθητικού δυναμικού στην Ήπειρο όπως και σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να καταγράφεται όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Μπέση και αυτό θα αποτυπωθεί και στη λίστα με τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ήπειρο που θα ανακοινωθεί σύντομα ότι αναστέλλουν επίσης τη λειτουργία τους.

Το σίγουρο είναι ότι το Γυμνάσιο Νεράιδας στη Θεσπρωτία θα αναστείλει για πρώτη φορά τη λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο με την αναλογία να είναι ένας μαθητής προς τέσσερις εκπαιδευτικούς.

Η κα Μπέση ρωτήθηκε για την προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και είπε πως καταγράφονται τα λειτουργικά κενά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να ζητηθεί η κάλυψή τους με αναπληρωτές, εκφράζοντας την αισιοδοξία της, ότι θα έχουν καλυφθεί πλήρως τα κενά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ