Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 02:12
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Σεισμός: Τα σημάδια που χτυπάνε καμπανάκι στα κτίρια

Off

Μόνο αθώες δεν είναι οι ρωγμές στα κτίρια και υπάρχουν σημάδια που δίχως υπερβολή χτυπούν καμπανάκι σε περίπτωση σεισμού.

«Τα προβλήματα φαίνονται αμέσως είτε αφορούν χιαστί ρωγμές είτε τον σκελετό. Μέσα σε μια οικοδομή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι μια πολύ καλή αυτοψία από τον μηχανικό», αναφέρει στην εκπομπή Live News Σωκράτης Δημητριάδης, αρχιτέκτονας, μέλος ΤΕΕ και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκη.

«Η οικοδομή έχει φύγει από το κατακόρυφο που ήταν. Ενώ κάτω είναι δίπλα, πάνω έχει απόκλιση από τη διπλανή πολυκατοικία. Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ένας σεισμός δημιούργησε τα προβλήματα».

Μέσα στο κτίριο, ανεβαίνοντας τις σκάλες σε  κατασκευή του 1894 διακρίνεται σκουριά που σίγουρα δεν κάνει καλό. «Υπάρχει σκουριά μέσα στα κτίρια, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Τα ματιά τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες για τις χιαστί ρωγμές. «Πρέπει στους τοίχους να μην υπάρχουν χιαστί ρωγμές και να ελέγχουμε τον σκελετό της πολυκατοικίας»

Όπως θα πουν οι ειδικοί, και οι κατοικίες χρειάζονται την συντήρηση τους που αν γίνεται όταν πρέπει με σωστό τρόπο θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ενοίκων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ