Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 12:33
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2023
Ήπειρος

Ένταξη της Μονάδας Κομποστοποίησης Θεσπρωτίας

Off

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει κι αυτός με τη σειρά του την ένταξη της πράξης του ΦοΔΣΑ Ηπείρου «Μονάδες Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων και Πράσινων Αποβλήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας και Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου» στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκ. ευρώ).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, η υλοποίηση της Πράξης από τον ΦοΔΣΑ Ηπείρου αφορά στην κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων και πρασίνων (προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ), δυναμικότητας 3.000τν ετησίως με μέγιστη λειτουργική δυναμικότητα 3.450τν/έτος που θα εξυπηρετεί το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, δήλωσε σχετικά:

«Η νέα Μονάδα Κομποστοποίησης που έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον δίκτυο υποδομών του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου, αποδεικνύει την γενικότερη πολιτική βούληση για διαχείριση των βιολογικών αποβλήτων. Με δεδομένα τα οφέλη στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αποδείξει ικανότητα, ετοιμότητα και προσαρμοστικότητα για την ταχύτερη μετάβαση από μία κοινωνία εξάντλησης των πόρων σε μία νέα κοινωνία, όπου η οικονομική ανάπτυξη συνυπάρχει αρμονικά με την ανανέωση των φυσικών πόρων».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ