Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:18
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Νέες υποδομές υπέρ της υγείας των παιδιών

Off

Η βελτίωση της ποιότητας των υποδομών με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και η άρτια επιστημονική εξειδίκευση του προσωπικού εγγυώνται τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αντίστοιχα, μέσω του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, που εγκαινίασε και επίσημα το πρωί της Πέμπτης τους νέους χώρους στους οποίους στεγάζεται.

Το Κοινοτικό Κέντρο ανήκει ως δομή στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ και μέχρι πρότινος λειτουργούσε από το 2009 σε ενοικιαζόμενο από το νοσοκομείο, εξωτερικό οίκημα.

Αφού αποφασίστηκε η μεταφορά του σε χώρο εντός του ΠΓΝΙ, επιλέχθηκε η στέγασή του στον πρώην οίκο των ιατρών και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου και από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, ολοκληρώθηκαν ήδη οι εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής του.

Τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας της δομής πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλα, παρουσία του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάν. Καρβέλη.

Μετά την τελετή του αγιασμού ο διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΙ Θωμάς Υφαντής, αναφέρθηκε στην υπάρχουσα πραγματικότητα στον τομέα της ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, κυρίως όμως στα πράγματα που αλλάζουν με τη λειτουργία του Κέντρου. Τόσο ο κ. Υφαντής, όσο και ο διευθυντής του Κέντρου και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας κ. Κώτσης, επέμειναν στην ανάγκη για την πραγμάτωση του επόμενου βήματος που είναι η πρόσληψη ενός παιδοψυχιάτρου στο ΠΓΝΙ, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε λίγο μετά στην τοποθέτησή του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάν. Καρβέλης.

«Με τη μεταφορά του Κέντρου στο νέο, φιλικό προς τα παιδιά και τους εφήβους χώρο, πιο σύγχρονο, ενεργειακά αποδοτικό και εύκολα προσβάσιμο για τους ωφελούμενους, δεσμευόμαστε  για την συνέχιση και τη βελτίωση της δωρεάν ποιοτικής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το νέο Κέντρο περιλαμβάνει 17 χώρους αξιολόγησης – θεραπείας παιδιών και εφήβων, χώρο με μονόδρομο καθρέφτη για οικογενειακές θεραπευτικές συνεδρίες αλλά και για εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς και αίθουσα συνεδριάσεων και εκπαίδευσης. Επιπλέον, η στενή γειτνίασή μας με το χώρο του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκουμε, μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε υπηρεσίες όπως τη Διασυνδετική Παιδοψυχιατρική, για την υποστήριξη παιδιών και εφήβων που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και την καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Υφαντής.

Στη σημασία που έχει για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου, η γειτνίασή του με το ΠΓΝΙ και την Παιδιατρική Κλινική ειδικότερα στάθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Νικ. Κατσακιώρης.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, τον υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ