Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:20
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών

Off

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η απεργία έχει και τοπικό χαρακτήρα για τον ιδιωτικό τομέα, με το Εργατικό Κέντρο και πρωτοβάθμια σωματεία να έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση πανγιαννιώτικης απεργίας.

Ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κα Χήτου και τον αντιπρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κ. Σίντο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη, και επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη λειτουργία του επιτελικού κράτους, που λειτουργεί όπως είπε υπέρ της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της ασφάλειας των μετακινήσεων για όλους τους επιβάτες και τους εργαζόμενους. «Μέσα από αυτήν την δραματική ιστορία όμως γεννιέται η ελπίδα και είναι η ελπίδα της οργανωμένης συλλογικής δράσης των πολιτών και των συνδικάτων που απαξιώθηκαν στοχευμένα και μεθοδικά από την Κυβέρνηση, όμως ήταν αυτοί που είχαν ενημερώσει και είχαν αναδείξει όλες τις πτυχές του θέματος. Ζητάμε πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να γίνει καμία συγκάλυψη ευθυνών. Να σταματήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και κρίσιμων αγαθών και λέμε όχι σε ένα κράτος λάφυρο για την Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Γρίβας.

Η σημερινή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στην κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ