Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:33
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

«Πολύ λίγες, πολύ αργά» οι προσλήψεις

Off

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που ανακοινώθηκαν για την Ήπειρο. Όπως αναφέρει η βουλευτής Μερόπη Τζούφη:

«Με μόλις 12 προσλήψεις ιατρών στο «Πανεπιστημιακό» και 5 προσλήψεις στο «Χατζηκώστα», κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας προσπαθούν να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για τη δημόσια υγεία και ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Πολύ λίγες: Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων καλύπτουν ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών από όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου (μόνο το «Πανεπιστημιακό» εξυπηρέτησε περισσότερους από 355.000 ασθενείς το 2022). Επίσης, οι αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις αυξάνουν διαρκώς, ο αριθμός των τακτικών εξωτερικών ιατρείων μειώνεται (-30%), τα χειρουργεία και οι ακτινοθεραπείες καθυστερούν, ενώ οι υγειονομικές ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την έναρξη της πανδημίας.

Πολύ αργά: Παρά το διαρκές αίτημα για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, ήδη πριν το ξέσπασμα της Covid, η κυβέρνηση έπραξε τα απολύτως ελάχιστα. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στην πιο κρίσιμη κατάσταση: αποδυναμωμένα και υποστελεχωμένα, με το προσωπικό εξαντλημένο», αναφέρει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ