Επικαιρότητα

Τι προβλέπεται για τους ελέγχους οχημάτων πριν από τις εκδρομές

Off

Για αιτιάσεις που δεν ανταποκρίνονται στους πραγματικούς λόγους για τους οποίους καθυστερούν ή ακυρώνονται κάποιες φορές, σχολικές εκδρομές, κάνει λόγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας την απάντησή του σε ρεπορτάζ και ανακοινώσεις ανά την Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στα Ιωάννινα.

Ως μία από τις αιτίες που ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν κάποιες εκδρομές προβλήθηκε η καθυστέρηση ή και αδυναμία ελέγχου από τις κατά τόπους διευθύνσεις και τα Τμήματα Τροχαίας, με το Αρχηγείο να απαντά ότι ο προβλεπόμενος τροχονομικός έλεγχος διενεργείται πάντα σε όλα τα οχήματα εφόσον όμως, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η διεύθυνση κάθε σχολικής μονάδας απευθυνθεί εγγράφως στη Διεύθυνση Τροχαίας για να γίνει ο έλεγχος των οχημάτων λίγο πριν την αναχώρησή τους.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται στα εν λόγω αιτήματα και μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας διενεργούνται κατά προτεραιότητα οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, προκύπτουν παραβάσεις με αποτέλεσμα οχήματα να καθίστανται ακατάλληλα για την πραγματοποίηση δρομολογίου και εφόσον αυτά δεν αντικατασταθούν, οι αστυνομικοί προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εκπαιδευτικών», σημειώνεται αρχικά στην απάντηση του Αρχηγείου.

Στο δεύτερο σκέλος απαντά περισσότερο και στην πραγματικότητα αλλά και στην επισήμανση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, που ανέφερε, ότι παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην αναχώρηση των λεωφορείων λόγω των τροχονομικών ελέγχων, ζητώντας παράλληλα την αύξηση του προσωπικού που διατίθεται για τον σκοπό αυτό.

«…ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στη διενέργεια των ελέγχων δύναται να υπάρξουν λόγω πολλαπλών παράλληλων αιτημάτων διαφορετικών σχολικών μονάδων στην ίδια περιοχή με την ίδια ώρα αναχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι κάθε τροχονομικός έλεγχος απαιτεί – κατά περίπτωση – ανάλογο χρόνο για να ολοκληρωθεί, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί λόγο ακύρωσης εκδρομής.

Συνεπώς, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, οι αιτιάσεις που προβάλλονται ως λόγοι ακύρωσης των εκδρομών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε σχολικά και εκδρομικά οχήματα, με πρώτιστο και αποκλειστικό μέλημα την ασφάλεια των μαθητών. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται  συνεχείς και επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ