Επικαιρότητα

Ο ρόλος του λιπαντικού κινητήρα στα αυτοκίνητα και η διαδικασία αντικατάστασής του

Off

Ο αρχικός σκοπός του λιπαντικού κινητήρα ήταν να λιπαίνει τα εξαρτήματα του κινητήρα, να μειώνει τις τριβές, να καθαρίζει, να ψύχει και να προστατεύει τον κινητήρα.Ήταν απλώς ένας συνδυασμός βασικού λαδιού συν πρόσθετα.

Τα σύγχρονα συνθετικά λιπαντικά κινητήρα, ωστόσο, είναι ένα εξελιγμένο μείγμα από βασικά λιπαντικά και πρόσθετα που δημιουργήθηκε για να επιτελεί μια σειρά από εργασίες.Ο πρωταρχικός σκοπός του λιπαντικού κινητήρα είναι η λίπανση των εξαρτημάτων του κινητήρα. Τα βασικά έλαια και τα πρόσθετα είναι τα δύο κύρια μέρη του λιπαντικού κινητήρα. Τα βασικά έλαια αποτελούν το 70-90% του συνόλου και παράγονται από φυσικό αέριο ή αργό πετρέλαιο, ενώ τα πρόσθετα αποτελούν το τελικό 10-30% και μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αριθμός διαφορετικών ουσιών.

Γιατί είναι σημαντική η συντήρηση του λαδιού κινητήρα;

Τα υποπροϊόντα της καύσης μολύνουν το λάδι του κινητήρα σας κάθε φορά που λειτουργεί. Τα υποπροϊόντα της καύσης μολύνουν το λάδι του κινητήρα σας κάθε φορά που λειτουργεί.. Η λάσπη μπορεί να αναπτυχθεί στον κινητήρα σας για διάφορους λόγους, όπως η χρήση κακής ποιότητας λιπαντικού κινητήρα, η μη αλλαγή λιπαντικού και τα προβλήματα συντήρησης.
Η απόδοση, η αποδοτικότητα και η ποιότητα του οχήματός σας μπορεί να υποβαθμιστούν εάν τα μέρη του κινητήρα και τα κανάλια λαδιού είναι ακάθαρτα.

Όταν είναι μια ιδανική ευκαιρία να αντικαταστήσετε το λάδι κινητήρα:

Η αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού του κινητήρα σας είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό και βασικό στοιχείο υποστήριξης του οχήματός σας.Ανεξάρτητα από το αν θα το αντικαταστήσετε μόνοι σας ή αν θα αναθέσετε την εργασία σε ένα γρήγορο συνεργείο λιπαντικών, η αντικατάσταση του καναλιού λαδιού του οχήματός σας με συνέπεια είναι θεμελιώδης για να διατηρήσετε τον κινητήρα σας σε άριστη κατάσταση.

Απαραίτητα για την αλλαγή του φίλτρου:

 • Σετ κλειδιών καναλιών λαδιού
 • Δοχείο παραλαβής/επαναχρησιμοποίησης λαδιού
 • Σωλήνας
 • Νέο φίλτρο λαδιού
 • Άθροισμα και είδος νέου λαδιού που καθορίζεται στο εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη σας
 • Καθαρά πανιά
 • Ράμπες
 • Τσοκς
 • Γυαλιά ευεξίας
 • Γάντια εργασίας
 • Καθαριστικό χεριών

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή λαδιού κινητήρα:

Τρέξτε τον κινητήρα σας:

Δεδομένου ότι το ζεστό λάδι εξαντλείται ταχύτερα από το ψυχρό, λειτουργήστε τον κινητήρα σας για αρκετά λεπτάΔεν χρειάζεται ποτέ να ανεβάσετε τον κινητήρα σας σε πλήρη θερμοκρασία λειτουργίας, δεδομένου ότι το λάδι θα είναι υπερβολικά ζεστό για να εξαντληθεί με ασφάλεια.

Drive your vehicle onto two inclines:

Apply the stopping brake. Eliminate the key. Spot throws behind the wheels for well-being. Put on your security glasses and gloves.

Βρείτε το εξάρτημα του καναλιού λαδιού και εντοπίστε το δοχείο λαδιού κάτω από αυτό:

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη σας για βοήθεια στην εύρεση της τάπας του φίλτρου λαδιού και θυμηθείτε ότι το λάδι θα ρέει σε ένα σημείο μέσα στο δοχείο.

Ξεβιδώστε το εξάρτημα με το χέρι:

Ενώ το ξεβιδώνετε, πιέστε το εξάρτημα προς τα πίσω προς το δοχείο για να συγκρατήσετε το λάδι από το να βγει έξω μέχρι να είστε έτοιμοι να αφαιρέσετε το εξάρτημα από το άνοιγμα.Προσοχή – αυτό το λάδι μπορεί να είναι καυτό!

Προσοχή – αυτό το λάδι μπορεί να είναι καυτό

Ελέγξτε το εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη σας για να ανακαλύψετε την περιοχή της τάπας πλήρωσης στην κορυφή του κινητήρα σας.

Αντικαταστήστε την τάπα λαδιού:

Όταν εξαντληθεί όλο το παλιό λάδι, αντικαταστήστε και στερεώστε την τάπα λαδιού με το χέρι, φροντίζοντας να μην είναι σταυροειδής. Αφού το εξάρτημα σφίξει με το χέρι, ασφαλίστε το με ένα κλειδί.

Κατάργηση των υφιστάμενων φίλτρων λαδιού:

Ακόμη και μετά την εξάντληση του λαδιού, το παλιό φίλτρο λαδιού μπορεί σε κάθε περίπτωση να περιέχει καυτό λάδιΤοποθετήστε το πιάτο λαδιού κάτω από το παλιό φίλτρο, σε αυτό το σημείο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς χρησιμοποιείτε το κλειδί φίλτρου λαδιού για να αφαιρέσετε το κανάλι.

Λαδώστε τα νέα φίλτρα και βιδώστε τα στη θέση τους με το χέρι:

Πριν εισαγάγετε το Φίλτρο σας, καλύψτε απαλά την ελαστική του σφράγιση με νέο λάδιΕλέγξτε ότι η στεγανοποίηση βρίσκεται στην κατάλληλη θέση στο φίλτρο και βιδώστε το κανάλι με το χέρι. Ελέγξτε οπωσδήποτε τις κατευθυντήριες γραμμές του καναλιού.

Ρίξτε νέο λάδι:

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα τέλειο φίλτρο και ρίξτε το ποσό και το είδος λαδιού που καθορίζεται για το όχημά σας.Όταν τελειώσετε με τη διοχέτευση της προκαθορισμένης ποσότητας λαδιού, θυμηθείτε να αντικαταστήσετε το καπάκι.

Τρέξτε τον κινητήρα και ψάξτε για διαρροές:

Αφού θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά, ελέγξτε την περιοχή γύρω από την τάπα του φίλτρου λαδιού και το φίλτρο για τυχόν διαρροές.Σε περίπτωση που δείτε μια αποδέσμευση, αφαιρέστε τον κινητήρα και διορθώστε τον. Σε περίπτωση που δεν βλέπετε καμία απελευθέρωση, κλείστε τον κινητήρα.

Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού:

Καταργήστε το δείκτη βενζίνης.Σκουπίστε το. Αντικαταστήστε τοΣε αυτό το σημείο εξαλείψτε το ξανά για να ελέγξετε αν είναι μέχρι το “πλήρες αποτύπωμα”Εάν δεν είναι γεμάτο, προσθέστε την ισορροπία του λαδιού που αναγράφεται στο εγχειρίδιο διαχείρισης του ιδιοκτήτη.

Απορρίψτε κατάλληλα το παλιό λάδι και τα φίλτρα λαδιού:

Πάρτε και τα δύο είτε σε ένα εγκεκριμένο χρησιμοποιημένο πετρέλαιο κινητήρα, είτε σε μια εστία επαναχρησιμοποίησης για την επαναχρησιμοποίηση του παλιού λαδιού για εσάς.

Πηγή πληροφοριών:

https://antalaktica.gr/kathe-pote-allazete-ta-ladia-tou-autokinitou-sas/
https://www.autodoc.gr/ladia-autokinhtou

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ