Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:12
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Χωρίς αυτοκίνητα στην «Ακτή Μιαούλη»

Off

Η εικόνα της «Ακτής Μιαούλη», στο ανατολικό τμήμα του παραλίμνιου οδικού άξονα της πόλης τις ημέρες της καραντίνας, που είχε παραχωρηθεί για κάποια διαστήματα μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, επιστρέφει, ευτυχώς… χωρίς την καραντίνα.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας και της συμμετοχής του Δ. Ιωαννιτών σε αυτήν με απόφαση του δημάρχου Μ. Ελισάφ, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 22 του μήνα, και για όλη τη διάρκεια του 24ώρου, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Κάρολου Παπούλια και στο ρεύμα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Βογιάννου έως τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ Χατζής».

Ίσως μάλιστα η εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο του παραλίμνιου μετώπου της πόλης, να επαναφέρει και την επιτακτική αναγκαιότητα για μία συνολική παρέμβαση ανακατασκευής στη λεωφόρο Καρ. Παπούλια, με την απομάκρυνση του κρηπιδότοιχου και την διαμόρφωση μίας παραλίας με μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο στη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας με την υφιστάμενη κατεύθυνση, αφού κρίθηκε εξαιρετικά παρακινδυνευμένη η πρόταση να συγχωνευτούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην ίδια λωρίδα.

«Κοκκίνισε» ο ποδηλατόδρομος στη Νιάρχου

Το έργο της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάρχου στο μεταξύ προχωρά μα γρήγορους ρυθμούς, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στον ποδηλατόδρομο από την είσοδο του ΠΓΝΙ μέχρι τον κόμβο της Πεδινής. Ο ποδηλατόδρομος της οδού Νιάρχου, όπως αναφέρεται άλλωστε και στη μελέτη, θα ξεχωρίζει και οπτικά και αισθητικά από την άσφαλτο της οδού, αφού θα έχει κόκκινο χρώμα, κάτι που ήδη γίνεται ορατό σε όσους βρεθούν στην περιοχή.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ