Επικαιρότητα

Η Ελ. Ακονίδου νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Off

Η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Ακονίδου αναδείχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής.

Η εκλογή της κας Ακονίδου έγινε με τις ψήφους της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή», τη στήριξη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», των δύο αντιδημάρχων που θεωρούνται ως ανεξάρτητοι κ.κ Παππά και Αϊβατίδη αντίστοιχα, καθώς επίσης και με τις ψήφους της παράταξης Καλογιάννη.

Αντιθέτως, η παράταξη Γκόντα απείχε της διαδικασίας, με εξαίρεση την κα Μαμακή, που φαίνεται πως διαφοροποιείται από τις επιλογές του επικεφαλής της και στήριξε την υποψηφιότητα Ακονίδου, ενώ λόγω υποχρεώσεων απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Βλάσης Παπαχρήστος της παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή».

Η κα Ακονίδου έλαβε 22 ψήφους, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι (Γιάννης Λυκογιώργος, Λάζαρος Νάτσης και Όλυ Τσουμάνη) απείχαν από την εκλογική διαδικασία, ενώ καταμετρήθηκαν και 15 «λευκά» ψηφοδέλτια, που εκτιμάται, ότι προήλθαν από την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και τους 14 συμβούλους της και τον επικεφαλής της ΑΡ.ΠΙ Χρ. Πατσούρα.

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη καθώς όπως είπε πρόκειται για ύψιστη τιμή.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως και να ζητήσω τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων ώστε να τηρούνται οι διαδικασίες.

Πρόκειται για το ανώτατο όργανο του Δήμου μας και με τη βοήθεια όλων θα κάνουμε το καλύτερο για να τιμήσουμε το θεσμό» ανέφερε η κα Ακονίδου.

Διευκρινίσεις

από τον δήμαρχο

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με αφορμή την ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν σχετίζεται με την διαδικασία της εκλογής Δημάρχου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Το πρακτικό εκλογής δημάρχου υπεβλήθη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία δεν άσκησε την αρμοδιότητά της στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο και έτσι το πρακτικό εκλογής θεωρείται έγκυρο. Για την διαδικασία εκλογής δημάρχου τηρήθηκε ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Όποιος θεωρεί ότι η εκλογή δεν είναι νόμιμη έχει το δικαίωμα της προσφυγής αρμοδίως» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση ανέδειξε νέο τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σιορόκα (είχε προηγηθεί η παραίτηση της Ελένης Ακονίδου) ενώ εξέλεξε και τον δημοτικό σύμβουλο Χάρη Δολιώτη ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Από θέση αρχής απείχε της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου του Σώματος η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την επικεφαλής της Όλυ Τσουμάνη, να τονίζει πως η διαδικασία αποτυπώνει το σύνολο του αντιδραστικού πλαισίου όπου ο πρόεδρος είναι της πλειοψηφίας όπως και η πλειοψηφία των Επιτροπών. «Η παράταξη Γκόντα δεν διαφοροποιήθηκε όταν μαζί με τις άλλες δύο (Ελισάφ-Μπαρτζωκα) επέλεξαν να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα, ψήφισαν τον αδιανόητο διαγωνισμό των Led, την απόλυση των 40 σχολικών καθαριστριών την απόλυση των 10 μουσικών του Πνευματικού Κέντρου, το πανάκριβο νερό της ΔΕΥΑΙ. Και διαφοροποιείται τώρα, έξι μήνες πριν τις εκλογές και τη στιγμή που κατά δήλωση του επικεφαλής της, αν είχε κληθεί να ψηφίσει για δήμαρχο θα είχε ψηφίσει οποιονδήποτε της προτείνονταν», ανέφερε η κα Τσουμάνη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ