Επικαιρότητα

«Καρατόμηση» Σκούμα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Off

Μείζον πολιτικό θέμα προκάλεσε η αιφνίδια απομάκρυνση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Κων. Σκούμα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, με τον ίδιο στην ανοιχτή του επιστολή να αφήνει ξεκάθαρες αιχμές σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

«Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου. Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον.

Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας.

Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής.

Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα. Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά», αναφέρει ο κ. Σκούμας στην επιστολή του.

Άμεση ανταπάντηση

Την επιστολή του κ. Σκούμα σχολίασαν άμεσα κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με non paper προς τους διαπιστευμένους συντάκτες στο οποίο ανέφεραν ότι η απόφαση ελήφθη από το ΚΥΣΕΑ και πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ανήκει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο με αυτή την αρμοδιότητα, το ΚΥΣΕΑ και πάρθηκε, ομόφωνα, με μόνο γνώμονα την βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Και άλλες αλλαγές

Με σκοπό την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, κατόπιν σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προήχθησαν:

Στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη μίας (1) κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης.

Στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη μίας (1) κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος.

Στο βαθμό του Ταξίαρχου, για κάλυψη μίας (1) κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Ακολούθως, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Γεώργιος Δούβαλης, ως Υπαρχηγός του Σώματος,

Ελευθέριος Γκαρίλας, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

Σπυρίδων Σκλάβος, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,

Νικόλαος Σπανουδάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ