Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 11:28
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αυγούστου 2022
Επικαιρότητα

Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για το τριήμερο

Off

Με αυξημένη παρουσία στο εθνικό οδικό δίκτυο, με περιπολικά, αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα η Ελληνική Αστυνομία και στην περιοχή των Ιωαννίνων εφαρμόζει ένα ευρύ πλέγμα μέτρων τροχονομικού ελέγχου, σε προληπτικό επίπεδο για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και το Σάββατο, ενώ από την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομέων, οπότε τα μέτρα θα διατηρηθούν σε ισχύ, όπως ανέφερε ο Ηλίας Μήτσιος, Αστυνόμος Α’ και υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σε δηλώσεις του.

Παράλληλα έχουν ήδη συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου, με ενίσχυση των υπηρεσιών Τροχαίας από προσωπικό άλλων υπηρεσιών. Ισχύει επίσης η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εθνική Ιωαννίνων – Αντιρρίου και σήμερα Σάββατο μέχρι το μεσημέρι, όπως και τη Δευτέρα, καθώς επίσης και στην Ιόνια οδό για το ίδιο διάστημα.

Ο κ. Μήτσιος επανέλαβε ότι όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφενός λόγω της αυξημένης κίνησης, αφετέρου όμως και λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να πλήξουν και την περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας για τους οδηγούς.

«Εκτός από τις καιρικές συνθήκες είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις του ΚΟΚ, να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και κράνος, να αποφεύγουν τις αντικανονικές προσπεράσεις, τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση και την κατανάλωση αλκοόλ», ανέφερε ο κ. Μήτσιος, υπενθυμίζοντας σε όλους, πως τον Αύγουστο η Ήπειρος έχει ήδη πληρώσει βαρύ φόρο αίματος σε τροχαία δυστυχήματα.

«Δυστυχώς, ο Αύγουστος δεν είναι καλός μήνας για την Ήπειρο, καθώς σε διάστημα λίγων μόλις ημερών έχουμε θρηνήσει πέντε νεκρούς στην άσφαλτο, ενώ το πρώτο τετράμηνο του έτους δεν είχαμε στην Ήπειρο, κανένα θανατηφόρο», σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των τροχονομικών παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας στην Ήπειρο και οι οποίες φτάνουν τις 1.100 ο κ. Μήτσιος είπε πως οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνονται και στα μηναία στοιχεία που δείχνουν έναν μέσο όρο 6.000 τροχονομικών παραβάσεων στην Ήπειρο. «Αυτό δείχνει βέβαια και ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες και γι’ αυτό προκύπτουν και οι πολλές παραβάσεις», κατέληξε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ