Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 12:21
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η απαξίωση των νοσοκομείων

Off

Μία δραματική εικόνα παρουσίασε η Μερ. Τζούφη για τη δημόσια υγεία και κυρίως για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων στη χώρα, ως απόρροια της πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης να απαξιώσει το ΕΣΥ και να ενισχύσει την ιδιωτική υγεία.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Πέμπτη τα δύο νοσοκομεία της πόλης και μετά το τέλος της επίσκεψής της και των συναντήσεων που είχε με εργαζόμενους και ασθενείς, σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα αναφέρθηκε σε μία εικόνα πλήρους όπως είπε, εγκατάλειψης και απαξίωσης με κύρια χαρακτηριστικά της, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

«Τα δημόσια νοσοκομεία στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται όρθια και μετά την πανδημία, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού τους. Όμως η Κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με σκοπιμότητα και όχι τυχαία. Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων και αυτό ξεκίνησε ήδη από το Παιδο-ογκολογικό νοσοκομείο και θα συνεχιστεί με τα νοσοκομεία Παίδων σε Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή», ανέφερε η κα Τζούφη. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία συμπυκνώνονται όπως είπε η κα Τζούφη, στην αύξηση των δαπανών στο 7%, αλλά και σε προσλήψεις 10.000 εργαζόμενων σε βάθος τριετίας, στην ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και γενικότερα στην επανίδρυση του νέου ΕΣΥ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ