Τελευταία Νέα

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 09:48
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Η Κόνιτσα γιόρτασε την εθνική επέτειο

Off

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κόνιτσα.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της Κόνιτσας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τους μαθητές.

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων έξω από το Δημαρχείο, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τμήμα των ενόπλων δυνάμεων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας Χριστίνα Σεμερτζίδου με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα της 25ης Μαρτίου», ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στον χώρο του Δημαρχείου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από τμήμα του 583 Τ.Π. και τμήμα της Εθνοφυλακής, καθώς και με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Κατσίλη.

Παραβρέθηιαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, η Βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο Διοικητής του Τάγματος Προκαλύψεως Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Υπαστυνόμος  Α΄ Νάκος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αστυνόμος Α΄ Φερεντίνος Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κόνιτσας Αντιπύραρχος Παύλου Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης κ.α

Στον Δήμο Ζηρού

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ζηρού.

Στην πόλη της Φιλιππιάδας και στο Θεσπρωτικό μετά τις πανηγυρικές δοξολογίες έγιναν καταθέσεις στεφάνων και ακολούθησαν οι μαθητικές παρελάσεις. Σε όλες τις κοινότητες τελέστηκαν δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων.

Στο Θεσπρωτικό τον ρυθμό της παρέλασης έδωσαν τα μέλη του φιλαρμονικού συλλόγου «Απόλλων», ενώ με το πέρας της μαθητικής παρέλασης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού παρουσίασε χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια.

Στη Φιλιππιάδα οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν στο μνημείο Μπιζανομάχων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ